Košarka

Blijeda partija Žalgirisa protiv Fenerbahčea

Blijeda partija Žalgirisa protiv Fenerbahčea
Foto: Twitter | Blijeda partija Žalgirisa protiv Fenerbahčea

Košarkaši Fenerbahčea lako su savladali Žalgiris rezultatom 76:43 i tako došli do prednosti od 1:0 u eliminacionoj fazi Evrolige.

Blijeda partija Žalgirisa protiv Fenerbahčea u Istanbulu završena je sa svega 43 postignuta poena "Zelene šume", a u drugoj i četvrtoj četvrtini su uspjeli da ubace po 8 poena.

Meč nije počeo pretjerano efikasno pošto smo poslije četiri minuta košarke vidjeli svega 14 poena. Taj kvartal je pripao domaćim košarkašima, a njihov trener, Željko Obradović nije bio najzadovoljniji igrom svojih izabranika.

Odmah po povratku na parket smo videli koliko Fenerbahče može biti moćan i zbog čega ga mnogi smatraju za prvog favorita ovosezonske Evrolige. Napravili su seriju od 16:4 i držali Žalgiris na jednocifrenom broju poena tokom čitave četvrtine, pošto su za 10 minuta košarke postigli samo 8 poena.

Možemo reći da je Fener ovu utakmicu riješio već u drugoj četvrtini, a upravo je treći period igre bio najbolji za Žalgiris, pošto su uspjeli da postignu "čak" 14 poena u ovom dijelu meča. Ubjedjliv poraz nije mogao biti izbjegnut pošto se Fenerova prednost s vremenom uvećavala i samo je bilo sa kolikom razlikom će pobijediti.

U posljednjoj četvrtini su igrači samo "odrađivali posao", pa je Fener prilično sigurno došao do prvje pobede u TOP 8 fazi Evrolige. Imali su čak tri igrača sa dvocifrenim učinkom, od čega dva srpska košarkaša. Upravo je Nikola Kalinić bio najefikasniji pojedinac sa 16 poena, dok su ga slijedili Marko Gudurić sa 13 i Erik Grin sa 12 poena.

Ovaj meč je obilježio i Jan Veseli, koji je upisao svega 2 poena za 9 minuta, ali je u pitanju bila 200. evroligaška utakmica za nekadašnjeg košarkaša Partizana i svojevremeno šestog pika sa NBA drafta 2011. godine.

U redovima poraženih, samo je Grigonis bio dvocifren, koji je postigao 10 poena, dok je Eron Vajt imao osam uz dva skoka. Drugi meč je na programu u četvrtak od 19 časova i 45 minuta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije