Košarka

Bogdan Tanjević: Da li glupani savetuju Jokića?

Bogdan Tanjević: Da li glupani savetuju Jokića?
Foto: Ilustracija | Bogdan Tanjević: Da li glupani savetuju Jokića?

Nikola Jokić? Pa kako je moguće da su ti treneri koji ga savetuju toliko glupi, kazao je Bogdan Tanjević, selektor košarkaša Crne Gore, koji ovog vikenda u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo učestvuje na turniru "Trofej Beograda".

Slavni stručnjak se, osim Jokićevog neigranja za Srbiju, dotako mnogih tema.

"Šta on radi sad? Tamo imaju 'gurue', bacaju mu tenisku lopticu koju mora da uhvati s tri prsta. Taj trener uzima 1.000 dolara dnevno. A mi ovamo - drži ga tamo, drži ga 'vamo, drži ga tamo... Ova naša reprezentativna priprema je zlato. Sad će tamo da ga nabilduju, da mu nabace deset kila... Sećate se Tonija Kukoča kad su mu nabacili kilograme, trebalo mu je vremena da se pokrene. Smanjuju im se ručice. Radite noge i leđa malo, kakve samo ruke - nećete da radite na železničkoj stanici. Hido (Turkoglu) proglašen za igrača koji je najviše napredovao sa 29 godina. Ali je pet godina dolazio kod mene u reprezentaciju na pripreme. Evo sad ništa ne rade po pet meseci... Nikola Vučević je završio sezonu u aprilu...", jasan je bio Tanjević.

Crna Gora je u petak igrala meč s Grčkom, u subotu od 21 sastaju se Srbija i Grčka, a u nedjelju u istom terminu snage će odmjeriti Srbija i Crna Gora.

"Reprezentacija Crne Gore je počastvovana što igra s košarkaškim velesilama. Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube, dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vrat sa svima, ambiciozni smo, imamo mlad tim", poručio je Tanjević.

Kako je naglasio, ne može da razumije odluku FIBA da ne dozvoli da reprezentacije prijave po 14 igrača za velike turnire.

"Devet godina traje moja borba s FIBA i tim zahtevom, pokušavam da ih privolim. Kada imamo situacija kao sada da su dva igrača iz Srbije trenutno povređena ne vidim nikakav razlog zašto se ne bi promenilo pravilo. Evo, Nemanja Nedović i Marko Simonović da su se povredili početkom septembra. Šta bi Srbija? Igrala sa devet igrača. Ne može tim da se kombinuje. Devet godina traje ta želja, a nema šanse da se promeni", zaključio je Tanjević, dodavši i da je situacija takva da se "privatnik iz Evrolige šali sa svima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije