Košarka

Bogdanović donio pobjedu Indijani, Milvoki smanjio prednost Bostona

Bogdanović donio pobjedu Indijani, Milvoki smanjio prednost Bostona
Foto: Twitter | Bogdanović donio pobjedu Indijani, Milvoki smanjio prednost Bostona

Košarkaši Indijana Pejsersa poveli su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige protiv Klivlend Kavalirsa 2-1, pobjedom u prvom meču u Indijanapolisu rezulatom 92:90.

Kavalirsi su u finišu imali napad od pet sekundi za pobjedu, poslije polovično preciznog Darena Kolisona sa linije za slobodna bacanja, ali je Džej Ar Smit iz ne tako dobre pozicije promašio šut za tri poena.

Pobjeda Indijane nije mogla ni da se nasluti tokom većeg dijela meča, pošto su gosti iz Ohaja bili bolji rival tokom tri četvrtine i imali konstantnu prednost. Pred odlazak na veliki odmor Klivlend je serijom 10:2 došao na maksimalnih plus 17 (57:40).

Ipak, u nastavku je prednost Kavalirsa počela da se topi, najviše zahvaljujući sjajnom Bojanu Bogdanoviću, koji je odigrao jednu od najboljih partija u NBA. Trojka hrvatskog reprezentativca i poeni Viktora Oladipa sredinom posljednje deonice bili su najava za ono što će uslijediti nekoliko trenutaka kasnije - serija Indijane 9:0 i odlazak na 84:77.

Gosti su se ubrzo vratili u meč serijom 7:0 (84:84), da bi Indijana odgovorila istom merom i otišla na 91:84. I ta serija Pejsersa inicirana je trojkom Bogdanovića sa preko 9 metara.

Ni tu nije bio kraj, na drugoj strani je Džejms pogodio van linije 7,24, isto je učinio i Lav na sedam sekundi do kaja za 91:90 i triler završnicu. Uslijedio je faul nad Kolisonom, pomenuta bacanja i Smitov neuspjeli pokušaj, za konačno slavlje navijača u Indijanapolisu.

Najbolji u redovima Pejsersa bio je Bogdanović sa 30 poena i četiri skoka (7/9 za tri), Oladipo je dodao 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je meč sa 12 poena i sedam skokova završio Tadeus Jang.

Kod Klivlenda, Lebron Džejms je ostvario dabl-dabla - 28 poena i 12 skokova (uz osam asistencija) i postao 10. igrač u istoriji NBA sa 100+ dabl-dablova u plej-ofu, pratio ga je Lav sa 19, uz šest skokova, a 13 Džordž Hil.

Naredni meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 2,30 po našem vremenu, takođe u Indijanapolisu, poslije čega se serija vraća u Klivlend.

Košarkaši Milvoki Baksa smanjili su rezultat u seriji sa Boston Seltiksima na 2-1, ubedljivom pobedom na svom parketu 116:92.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Kris Midlton sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, pratio ga je Janis Adetokunbo sa 19 poena, pet skokova, šest asistencija i po dvije ukradene lopte i blokade. Erik Bledsou je meč završio sa 17 poena, a toliko je imao i Džabari Parker.

U redovima Bostona, najefikasniji je bio Al Horford sa 16 poena, Greg Monro je imao 15 poena, uz 12 skokova, a poen manje uz pet uhvaćenih lopti upisao je Džejson Tejtum.

Četvrti meč serije igra se u nedelju od 19 časova po našem vremenu.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije