Košarka

Bogdanović odličan u pobjedi, Vestbruk rekorder i tragičar

Bogdanović odličan u pobjedi, Vestbruk rekorder i tragičar
Foto: Tanjug/AP/John Bazemore | Bogdanović odličan u pobjedi, Vestbruk rekorder i tragičar

Timskom igrom, u kojoj je Bogdan Bogdanović imao zapaženu ulogu, Atlanta je nadigrala Vašington sa 125:124 uprkos odličnoj igri Rasela Vestbruka koji je postao igrač s najviše tripl dablova u istoriji NBA lige, ali bio i tragičar meča jer je promašio šut za pobjedu u finišu meča.

Atlanta je ovom pobjedom na svom terenu povećala šanse da se domognu četvrtog mjesta na tabeli Istočne konferencije, a Vašingtonu je ugrožen plasman u plej-of.

Rasel Vestbruk je meč završio sa 28 poena, 21 asistencijom i 13 skokova i ostvario svoj 182. trostruki dvocifren učinak čime je nadmašio Oskara Robertsona, 47 godina usamljenog na vrhu vječne liste sa 181. tripl-dablom.

To je i njemu i timu slaba utjeha jer je 32-godišnji momak iz Long Biča promašio odlučujući šut na samo dvije sekunde prije kraja meča.

Na drugoj strani tim pobjednika je demonstrirao sjajnu timsku igru što ilustruje i podatak da su čak trojicu igrača koji su postigli više od 20 poena.

Tre Jang je ubacio 36 poena, Džon Kolins stigao do 28, a naš Bogdan Bogdanović je bio sjajan i meč završio sa 25 poena uz sedam postignutih trojki.

Atlanta je ako ostvarila četvrtu pobjedu u posljednjih pet susreta, osmu vezanu kod kuće i povećala šanse da u doigravanje uđe sa četvrtog mjesta.

Atlanta je dobro ušla u meč i dobila prvu četvrtinu, ali su u drugoj gosti načinili preokret i poluvrijeme završili s minimalnom prednošću.

I drugo poluvreme je nastavljeno u istom stilu da bi se ušlo u dramatičnu završnicu u kojoj je Vestbruk postao tragičar.

U borbi za četvrtu poziciju Atlanti su preostale još tri utakmice koje će igrati na domaćem terenu, a već na dva dana ih ponovo očekuje novi duel upravo s Vašingtonom.

Rezultati NBA mečeva:

Atlanta - Vašington 125:124

Klivlend - Indijana 102:111

Memfis - Nju Orleans 115:110

San Antonio - Milvoki 146:125

Golden stejt -Juta 119:116

Portland - Hjuston 140:129

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije