Košarka

Bogdanović odličan u porazu, Harden radi "šta hoće"

Bogdanović odličan u porazu, Harden radi "šta hoće"
Foto: Tanjug/AP | Bogdanović odličan u porazu, Harden radi "šta hoće"

Košarkaši Boston Seltiksa napravili su veliki preokret i došli do druge pobjede u seriji plej-ofa Istoka protiv Indijane.

Seltiksi su savladali Pejserse na svom parketu i poveli sa 2-0 u seriji rezultatom 99:91.

Pobjedi Seltiksa prethodio je veliki preokret u četvrtoj četvrtini, gdje su nadoknadili 12 poena minusa i na kraju došli do pobjede maltene dvocifrenom razlikom.

Gosti iz Indijane su napravili najveću prednost tokom treće četvrtine, a početkom četvrte bilo je +12. Od tog trenutka razlika Pejsersa je krenula da se "topi", a publika u TD Gardenu je stala na noge.

Indijana je uspjela da dođe do novog vođstva i povede 91:89, ali je od tog trenutka uslijedila serija domaćina od 10:0, od čega izabranici Nejta Mekmilana nisu uspjeli da se oporave.

Boston je do pobjede predvodio nevjerovatni Kajri Irving sa 37 poena (15/26), šest skokova i sedam asistencija. Džejson Tejtum je bio takođe odličan sa 26 poena, dok je Gordon Hejvard ubacio 13.

Kod poraženih istakao se hrvatski igrač Bojan Bogdanović sa 23 poena i osam skokova. Tadijus Jang je imao 15, a Tajrik Evans i Deren Kolison po 13 poena, piše "B92".

Serija se sada seli u Indijanu, gdje će se odigrati dva naredna meča od kojih je prvi na programu 20. marta od 4.30 posije ponoći.

Rutinskom pobjedom od 118:98, košarkaši Hjustona poveli su sa 2:0 protiv Jute u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Rokitsi su vodili od prvog do posljednjeg sekunda, da bi na kraju došli do vrlo ubjedljive pobjede. Već u prvoj dionici bilo je jasno da će se Hjuston lako izboriti sa Jutom, pošto je poslije prvih 12 minuta bilo 39:19.

Najavio je i tada Džejms Harden da bi mogao da ostvari zapažen učinak, pošto je na prvoj pauzi već imao 17 poena. Pogravao se čuveni Brada sa odbranom rivala. Nije imao rješenja za njega Riki Rubio.

Iako je Juta uspjela da podigne nivo u završnici meča, nije mogla da zaprijeti favorizovanom rivalu.

Harden je meč završio sa  32 poena (11 od 24 iz igre, 6 od 13 za tri poena), 13 skokova i 10 asistencija. Na taj način je ostvario treći tripl-dabl u plej-ofu u karijeri.

Raspoložen za igru bio je i Kris Pol koji je ubacio 17 poena uz četiri skoka, tri asistencije i dvije blokade.

U poraženom timu Riki Rubio je imao 17 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Naredni meč igra se u noći između subote i nedjelje.

Košarkaši Milvokija rutinski su savladali Detroit sa 120:99, te sada vode sa 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa Istočne konferencije najjače lige svijeta.

Pistonsi su zaprijetili samo u drugoj četvrtini meča, koju su dobili sa 32:20. U ostalim dionicama Baksi su bili i više nego sigurni, pa su došli do ubjedljive pobjede.

Domaća publika je sa užitkom pjevala 'MVP pesme' Janisu Adetokumbou, a onim je uzvratio novim dabl-dablom. Grik Frik je meč završio sa 26 poena, uz pogođenih 11 šuteva iz igre od 18 pokušaja, a imao je i 12 skokova, četiri asistencije i dvije blokade, prenosi "Sportklub".

Erik Bledso je dodao 27 poena, uz četiri skoka, šest asistencija i tri ukradene lopte. Raspoložen je bio i Kris Midlton koji se zaustavio na 24 poena, pet skokova i osam asistencija.

U poraženom timu istakao se Andre Dramond koji je postigao 18 poena, uz 16 skokova.

Povrijeđeni Blejk Grifin nije bio u sastavu Pistonsa.

Naredna utakmica igra se u Detroitu u noći između subote i nedjelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije