Košarka

Borac i Spars konkurentni

Borac i Spars konkurentni
Foto: N.N. | Borac i Spars konkurentni

Košarkaši Borca i Spars Realwayja su prvi turnir ABA lige 2 na Zlatiboru završili polovičnim učinkom (2-2), dok je Široki upisao tri poraza, uz onaj trijumf službenim rezultatom protiv Gorice.

Turnir na Zlatiboru igran je u "balonu", gdje su ekipe boravile u strogom karantinu zbog situacije sa virusom korona. Sve ekipe su odigrale po četiri utakmice u kratkom periodu, a na kraju su bh. timovi pokazali da mogu biti konkurenti. Banjalučki Borac povratnik na veliku scenu nakon dugogodišnje pauze ostvario je dvije pobjede i dva poraza, što je jako dobar rezultat i pokazatelj da se Borac može nositi sa ekipama u regionu. Nakon uvodnog poraza od Sparsa, te pobjeda nad Goricom (20:0) i Zlatiborom (93:70), Banjalučani u četvrtom kolu nisu mogli da pariraju ekipi MZT-a, koji je slavio sa 99:75. Nakon prvog od tri turnira, Borac se nalazi na solidnom šestom mjestu na tabeli.

"Zadovoljan sam prikazanim na Zlatiboru. Možda smo mogli na ovoj posljednjoj utakmici pokazati više energije i borbe. Oni su igrali jaku odbranu od početka, dok su u napadu bili efikasni. Napravili su razliku u drugoj četvrtini. Pokušali smo da se vratimo, ali nismo uspjeli da pariramo njihovoj energiji. Radi se o timu koji je projektovan za elitnu ABA ligu i sigurno je da su najkvalitetnija ekipa u ovom takmičenju", kaže trener Borca Marko Šćekić, koji je dodao:

"Kada je u pitanju format takmičenja, on je takav kakav je s obzirom na situaciju sa koronom i ako je ovo način da se igra - onda je bolje da se igra".

Isti skor kao i Borac imali su Sparsi, koji su nakon uvodne dvije pobjede upisali dva poraza, i to u posljednjim sekundama (Sloboda, Studentski centar), tako da im je malo nedostajalo da imaju na kontu barem jednu pobjedu više. Ipak, sarajevski tim se takođe predstavio u dobrom izdanju, pokazao je određeni kvalitet i ukoliko nastave u ovakvom ritmu ne bi trebalo da strepe za opstanak.

Od trećeg bh. predstavnika Širokog možda se očekivalo više. Izuzimajući službenu pobjedu protiv Gorice (20:0), Širokobriježani su na terenu doživjeli tri poraza (Sutjeska, MZT, Zlatibor), što ih je smjestilo u donji dio tabele. Inače, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u ovom "balonu" je crnogorski Studentski centar. Zasad nije poznat datum i mjesto odigravanja drugog turnira, a odranije se spekulisalo da bi domaćin mogao biti Spars Realway. Osam prvoplasiranih ekipa izboriće plasman u plej-of, pobjednik ide u ABA ligu, dok će se posljednje četiri ekipe naći u plej-autu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije