Košarka

Borba za ABA 2 u Laktašima

Borba za ABA 2 u Laktašima
Foto: Ilustracija | Borba za ABA 2 u Laktašima

Pretkvalifikacioni turnir za popunu ABA lige 2 za bh. klubove biće održan od 15. do 17. septembra u Laktašima, u kojima će biti održana i glavna runda kvalifikacija za popunu novoformiranog takmičenja.

"Nakon što su bh. klubovi pokazali veliku zainteresovanost za učešće u ABA ligi 2 i nakon što klubovi nisu našli zajednički jezik sa matičnim savezom u vezi s organizacijom turnira ABA liga, j.t.d. je donijela odluku da izađe u susret klubovima i preuzme organizaciju", saopšteno je iz ABA lige.

Na spomenutom turniru će učestvovati Široki, Mladost i Sloboda. Igraće se po sistemu "svako sa svakim", a pobjednik turnira steći će pravo učešća u kvalifikacijama za popunu 2. ABA lige. Zasad je poznato deset učesnika prve sezone ABA lige 2: Borac, Bosna Royal, Dynamic, Krka, Lovćen 1947 Cetinje, AV Ohrid, Rogaška, Split, Teodo Tivat i Zrinjski. Preostala dva učesnika biće poznata nakon kvalifikacija u Laktašima (od 27. do 29. septembra), a na kojima učestvuju Sutjeska, Primorska, Vršac i pobjednik pretkvalifikacija za klubove iz BiH.

Određeni su i termini turnira za bh. klubove. U petak će se prvo sastati Široki i Mladost, danas kasnije Sloboda i Široki, dok će posljednjeg dana snage odmjeriti Mladost i Sloboda. Sve utakmice će se igrati od 17 sati. Prva sezona drugog ranga regionalnog košarkaškog takmičenja počinje 10. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije