Košarka

Bosna pred isključenjem iz ABA lige 2

Bosna pred isključenjem iz ABA lige 2
Foto: Arhiva | Bosna pred isključenjem iz ABA lige 2

Alarmantna situacija i sukobi unutar kluba doveli su Košarkaški klub Bosna Royal pred isključenje iz regionalne ABA lige 2.

"Studenti" nisu otputovali na utakmicu 9. kola protiv Ohrida, a ABA liga 2 je saopštila da će ta utakmica biti registrovana 20:0 u korist ekipe AV Ohrid. U isto vrijeme sarajevski tim će biti kažnjen sa 5.000 eura.

Takođe, naglašeno je da će, ukoliko ponovi prekršaj, klub biti kažnjen sa 10.000 eura i automatski će biti suspendovan iz takmičenja, a zatim će izgubiti pravo učešće u ABA ligi 2 u sezoni 2018/2019.

"Stanje je više nego alarmantno. Klub je ostao s osam igrača. Ti momci su htjeli ići na utakmicu. Problem je nastao kada im je predsjednik Sead Krupalija naredio pod prijetnjom da moraju ići u 12 sati naveče. Oni su samo tražili da im se neko obrati u vezi s dugovanjima, ali ni to nisu dobili. Čuo sam za kaznu, tako je kako je, vidjećemo šta će se dešavati u narednim danima", kaže potpredsjednik Bosne Almir Bradić, koji je dodao da on očito nekome smeta u klubu, ali i naglasio da ništa u klubu ne funkcionira onako kako je obećano.

"Studenti" se nalaze na pretposljednjem mjestu drugog ranga regionalnog takmičenja sa dvije pobjede iz devet odigranih mečeva. U posljednja tri meč Bosna nije zabilježila pobjedu. Zbog teške finansijske situacije klub su nedavno napustili igrači Miroslav Pašajlić i Aleksandar Radukić.

Novčane  kazne igračima Igokee

Košarkaši Igokee kažnjeni su oduzimanjem polovine mjesečne plate zbog nezalaganja na utakmici 11. kola ABA lige, u kojoj su za vikend u Laktašima poraženi od Mega Leksa 82:89.

"Igosi" su dosad u regionalnoj ligi ostvarili četiri pobjede i sedam poraza. Sutra od 20 časova u 12. kolu na domaćem terenu očekuju Olimpiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije