Košarka

Pratite nas na Google news

Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije

Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije
Foto: Fena | Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije
Fena

Nakon trodnevnih priprema i pet odrađenih treninga u Zenici, košarkaši BiH jutros su u osam sati otputovali u Bugarsku, gdje ih u petak u Botevu (18 sati) očekuje kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

U tom susretu će u ulozi bh. selektora debitovati novi selektor Vedran Bosnić, koji se zbog povreda s kojima su i došli na pripreme morao odreći Kenana Kamenjaša i Obrad Tomića, koji će nastaviti s programom rehabilitacije u Zenici.

“Naravno, ostaje i Ivan Miličević. Prva dvojica bili su povrijeđeni, nastaviće rehabilitaciju i priključiće nam se u subotu. Onda ćemo vidjeti da li će biti spremni za utakmicu sa Finskom”, kazao je Bosnić te dodaje kako je zadovoljan urađenim na ovim kratkim pripremama.

“Bila je dobra energija, borbenost, dobro smo trenirali. Nažalost, malo smo trenirali, jer u ovom FIBA prozoru nemamo baš puno vremena. Sada to treba da prenesemo na teren i odigramo dobru utakmicu”, ističe Bosnić.

Ističe da će, bez obzira na izostanak važnih igrača te mladost svog tima, ići na pobjedu i protiv Bugarske.

Mada je već iskusan klupski trener i četiri godine je bio selektor Švedske, Bosnić kaže kako željno očekuje debi na klupi bh. državnog tima, čiji je svojevremeno nosio dres i u ulozi igrača.

“Mnogo je lijep osjećaj. Ne može se to porediti s nekim drugim stvarima. Ovo je naš zajednički početak, da se upoznamo i uspostavimo sistem - da znamo šta radimo, kako se ponašamo. Nije samo na terenu, nego i izvan terena, jer moramo funkcionisati zajedno i pomagati jedni druge. Svi zajedno i svi jako”, kaže Bosnić.

Nakon povratka iz Bugarske, bh. tim će nastaviti pripreme u Zenici za drugi duel u sklopu ovog FIBA prozora, u ponedjeljak s Fincima u Zenici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije