Košarka

Boston deklasirao Majami za izjednačenje u polufinalu

Boston deklasirao Majami za izjednačenje u polufinalu
Foto: Tanjug/AP | Boston deklasirao Majami za izjednačenje u polufinalu

Košarkaši Bostona nadigrali su Majami na gostovanju sa 127:102 u drugoj utakmici i izjednačili na 1:1 upobjedama u finalnoj seriji Istočne konferencije. Gosti su dobili meč odličnom timskom igrom u kojoj je čak šest igrača imalo dvostruki dvocifren učinak.

Na samom startu meča Majami je poveo sa čak deset poena prednosti, pa se učinilo da neće biti velikih iznenađenjam ali je Boston serijom trojki načinio preokret i došao do dvocifrene prednosti koju je duplirao u drugoj četvrtini.

Majami je u nastavku uspio da pruži nešto ravnopravniji otpor, ali ne i da smanji razliku pa su gosti došli do pobjede i izjednačenja u finalnoj seriji Istoka.

U pobjedničkom timu čak šestorica igrača imala su dvocifren šuterski učinak, a predvodili su ih najefikasniji Džejson Tejtum sa 27 postignutih poena i tandem Džejlena Brauna i Markusa Smarta koji su ubacili po 24 poena.

Smart se poslije propuštenog prvog meča vratio u igru i odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i bio je na korak sa ostvari trostruki dvocifren učinak sa 0 skokova i 12 asistencija.

U poraženom Majaniju Džimi Batler je ponovo bio najefikasniji igrač meča sa 29 postignutih poena, ali im je to svakako samo slaba ut,eha pred naredna dva gostovanja u Bostonu.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije