Košarka

Boston savladao Golden Stejt - "brejk" na startu NBA finala

Boston savladao Golden Stejt - "brejk" na startu NBA finala
Foto: Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP | Bostona savladao Golden Stejt - "brejk" na startu NBA finala

Košarkaši Boston Seltiksa pobijedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 120:108.

Pobjedom u ovoj fenomenalnoj utakmici, Boston Seltiksi su poveli sa 1-0 u finalnoj seriji i oduzeli Golden Stejtu prednost domaćeg terena.

Golden Stejt Voriorsi su u ovo finale ušli kao iskusnija i odmornija ekipa, ali je Boston još jednom pokazao pobjednički karakter stvoren tokom ove sezone.

Domaći igrači su bolje otvorili utakmicu, ali i Boston je imao svoj odgovor na to. Seltiksi nisu dozvoljavali Voriorsima da se na startu odlijepe na osjetniju prednost.

Prvu četvrtinu je obilježio maestralni Stef Kari, koji je uvodnih 12 minuta završio sa 21 poenom, od čega šest trojki!

Golden Stejt je vodio tokom cijelog prvog poluvremena, čak je stigao i do prednosti od 10 poena, ali su se igrači Bostona vratili i preuzeli vođstvo u finišu druge četvrtine.

Na odmor se oitišlo vođstvom Bostona 56:54.

U trećoj četvrtini mašinerija iz San Franciska upalila je motore i počela da pravi seriju. Ekipa Golden Stejta igrala je sjajno tokom treće četvrtine, a u jednom trenutku je imala i 15 poena prednosti.

Ta je prednost mogla biti i veća, ali su Seltiksi spriječili to. Na kraju treće četvrtine Golden Stejt Voriorsi su vodili sa 12 poena razlike, 92:80.

Četvrta četvrtina počela je serijom Bostona koju je inicirao fenomenalni Džejlen Braun.

Ta serija je bila i ključna u ovoj utakmici. Boston je stigao do izjednačenja, a zatim trojkom Ala Horforda i do vođstva. Horford je pogodio još jednu trojku za +6 Seltiksa.

Činilo se da igrači Bostona apsolutno sve pogađaju, pa je na nivou iznenađenja bio svaki njihov promašaj u četvrtoj četvrtini.

Igrači Voriorsa nisu imali odgovor na ovu briljantnu četvrtinu Bostona i Seltiksi su došli do pobjede i "brejka" na gostujućem terenu.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Al Horfrod sa 26 poena. Uz to je imao šest skokova, tri asistencije, a šest puta je bio precizan u šutu za tri.

Pored njega veoma dobar je bio i Džejlen Braun, posebno u četvrtoj dionici u kojoj je maltene sam pokrenuo seriju Bostona. Braun je ubacio 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Pejton Pričard je imao 21 poen, Markus Smart 18, a Džejson Tejtum je odigrao znatno lošije od svojih standarda. Meč je završio sa 12 poena i 13 asistencija, ali je očajno šutirao - 3/17 iz igre.

U ekipi Golden Stejta sjajan je bio Stef Kari sa 34 poena, pet skokova i pet asistencija. Endru Vigins je ubacio 20, a Klej Tompson 15 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je posljednji minut ove utakmice i za to vrijeme je pogodio jednu trojku, što mu je ujedno bio i jedini šut na meču.

Na ovoj utakmici postavljen je novi rekord u broju pogođenih trojki. Čak 40 puta su ove dvije ekipe su sinoć pogađale šut za tri poena!

Druga utakmica biće odigrana u noći između nedjelje i ponedjeljka.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije