Košarka

Budućnost poslije preokreta u drami srušila CSKA

Budućnost poslije preokreta u drami srušila CSKA
Foto: Twitter KK Budućnost | Budućnost poslije preokreta u drami srušila CSKA

Košarkaši Budućnosti savladali su poslije velikog preokreta ekipu moskovskog CSKA rezultatom 93:92 u devetom kolu Evrolige.

U "Morači" je viđena fantastična utakmica, možda i najbolja u dosadašnjem toku sezone, a ekipa Aleksandra Džikića je do trijumfa nad velikim favoritom stigla nakon preokreta od 17 poena.

Regionalni šampion je u ispunjenoj "Morači" držao egal u prvoj četvrtini, ali su gosti uspjeli da se odlepe u drugoj dionici koju su dobili sa 28:18.

Ekipa Dimitrisa Itudisa je u jednom trenutku imala +17, ali je onda usledio nevjerovatan povratak Džikićevih momaka – Erl Klark i Nemanja Gordić su pokrenuli seriju, istopili prednost rivala, da bi početkom posljednjeg kvartala poenima Amerikanca došli do potpunog izjednačenja.

Razigrao se u tim trenucima i Danilo Nikolić koji je održavao Budućnost teškim trojkama, na manje od tri minuta Crnogorci su prvi put poveli na utakmici, ali su pali u posljednjem. Gordiću je neshvatljivo svirana peta lična greška, to je iskoristio Vil Klajburn i donio preokret.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije