Košarka

Budućnost se držala prvo, CSKA je zgazila u drugom

Budućnost se držala prvo, CSKA je zgazila u drugom
Foto: Euroleague | Budućnost se držala prvo, CSKA je zgazila u drugom

Košarkaši CSKA iz Moskve pobijedili su podgoričku Budućnost rezultatom 99:69 u 21. kolu Evrolige na domaćem parketu.

Budućnost je pretrpjela novi težak poraz u ovosezonskom izdanju Evrolige, ukupno 15, čime im se CSKA osvetio za poraz u Podgorici.

Gosti su se dobro držali u prvom poluvremenu i imali čak i rezultatski egal. Moskovljani su imali dvocifrenu prednost, ali se tim Jasmina Repeše vratio u život i na poluvrijeme otišao sa pet poena zaostatka.

U nastavku igre na terenu je postojala samo jedna ekipa. CSKA je dominirala, Budućnost je totalno "potonula" i razlika je rasila i rasla, a domaćin se nije zaustavljao sve do isteka vremena i na kraju slavio sa izuzetno ubjedljivih 30 poena prednosti.

Ubjedljivo najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Nando de Kolo sa 26 poena, te po sedam skokova i asistencija. Pratili su ga Danijel Heket sa 17, Serhio Rodriges sa 14 i Kajl Hajns sa 11 poena.

Kod Podgoričana jedini dvocifreni bili su Noris Kol sa 11 i Džejms Bel sa 10 poena. Filip Barović imao je devet poena, isto koliko i Petar Popović.

U drugom meču odigranom u petak Darušafaka je umalo priredila šok, ali na kraju ostala nedorečena protiv šampiona Evrope Real Madrida. Gosti su slavili sa 86:82.

Real je dominirao u prvom poluvremenu i na pauzu otišao sa 15 poena prednosti. Pred posljednjih deset minuta Madriđani su takođe imali ubjedjivu prednost, od 13 poena, ali je Dačka mnogo bolje zaigrala u četvrtoj četvrtini.

Turski predstavnik je velikom serijom uspio da izjednači na 82:82, ali do kraja nije postigao nijedan poen i pobjeda je pripala "kraljevskom" timu.

Trej Tompkins i Entoni Rendolf imali su po 15 poena, Džejsi Kerol je dodao 12, Klemen Prepelič deset, a Fakundo Kampaso devet poena i pet uspješnih dodavanja.

Na drugoj strani najbolji je bio Toni Daglas sa 27 poena, dok je potrebno zabilježiti i dabl-dabl Džeremija Evansa od 18 poena i 12 skokova.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije