Košarka

Budućnost u Podgorici savladala Gran Kanariju

Budućnost u Podgorici savladala Gran Kanariju
Foto: Anadolija | Budućnost u Podgorici savladala Gran Kanariju

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Gran Kanarije 75:70 (27:24, 9:14, 25:19, 14:13), u meču 20. kola Evrolige.

Budućnost je tako upisala šesti trijumf i izjednačila se na tabeli sa večerašnjim protivnikom, koji je kao i Budućnost upisao šest trijumfa i 14 poraza.

Ekipa Budućnosti je bolje otvorila meč, povela 2:0, ali se cijela prva dionica igrala poen za poen. U domaćem timu ponovo je briljirao Noris Kol, koji je u prvoj dionici ubacio 13 poena. Goste s Kanarskih ostrva u ovom periodu dobro je služio šut za tri poena, pa su u prvih deset minuta ubacili šest trojki. Budućnost je ovu dionicu dobila 27:24.

Druga četvrtina bolje je počela po goste, koje je dobro služio šut s distance. I u 16. minutu prvo vođstvo gostiju, 29:31. Budućnost je pokušala da sustigne vođstvo, ali bezuspješno, poluvrijeme je završeno rezultatom 36:38.

Treća dionica donijela je znatno bolje izdanje podgoričkog kluba. Pogađali su Barović, Bitadze, Šehović, Jackson, pa je Budućnost uoči posljednjih deset minuta imala četiri poena prednosti, 61:57.

Zadnja dionica donijela je neizvjesnost, jer je Gran Kanarija na šest minuta do kraja prišla na tri poena razlike. Tada je Erl Klark najprije pogodio za Budućnost za tri poena, a onda i dva poena Bitadzea, i Budućnost je stekla zalihu, koju nije ispuštala do posljednjeg zvižduka. Na kraju, pobjeda Budućnosti 75:70.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Noris Kol sa 20 poena, dok je Goga Bitadže ubacio 16 poena. S druge strane, najbolji Vene sa 16 poena.

Budućnost će u narednom kolu gostovati ekipi CSKA u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije