Košarka

Budućnost u polufinalu Super kupa

Budućnost u polufinalu Super kupa
Foto: Jelena Đurđević | Budućnost u polufinalu Super kupa

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige nakon što su večeras u Laktašima pobijedili Igokeu 90:86 (19:21, 20:24, 25:22, 26:19).

"Igosi" su bili u vođstvu tokom velikog dijela utakmice a prednost je varirala od četiri do deseteak poena. Ipak, preokret se desio u posljednoj četvrtini kada je ABA šampion na krilima bh. reprezentativca Nemanje Gordića stigao do osam poena prednosti. Ipak, Igokea je tridesetak sekudni prije kraja bila u zaostatku tri poena i imala dva slobodna bacanja ali je Filip Adamović pogodio samo jednom.

Gordić je sa druge strane dodao još dva poena na ukupnih 19 na ovom meču donijevši svom timu polufinale ali i sebi epitet MVP-ija meča.

Osim19 poena, Gordić je zabilježio i šest asistencija, po 15 poena imali su Erl Klark i Nikola Ivanović, a poen manje ubacio je Aleksa Ilić.

U ekipi Nenada Trajkovića istakao se Tomislav Zubčić sa 21 poenom i šest skokova, Orlando Džonson imao je 18 poena a Sava Lešić 12.

Sutra su na programu preostala dva meča prve runde a sastaju se Cedevita - Zadar (18 časova) i Crvena zvezda - Olimpija (20.30). Polufinala su u subotu. Prvi par je već poznat, to su Partizan i Budućnost.

Trajković je kazao da su Podgoričani zasluženo stigli do pobjede.

"Čestitam im, poslednjih pet minuta su odigrali onako kako su igrali prošle godine finale plej-ofa sa Crvenom zvezdom. Nismo uspeli da nađemo rešenje za njihov napad, nismo mogli da materijalizujemo u napadu tu njihovu nisku postavu jer nismo vežbali te stvari. Žao mi je zbog navijača što ne mogu da nas i dalje bodre", kazao je Trajković.

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti pored pobjede, nije bio zadovoljan igrom svog tima.

"Lepo ja pričam, Igokea je neprijatan tim a biće još neprijatniji kada se razigraju. Neke stvari mi nisu jasne, prvo poluvreme 26 poena sa centarskih pozicija Igokee a moji hoće da igraju Evroligu. Pokazali smo neko svoje pravo lice na kraju, ali gde smo bili 35 minuta. Ako tako nastavimo neće da bude dobro", dodao je Džikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije