Košarka

Bura na Jadranu: Bokan sazvao sastanak, nepozvana Zvezda se oglasila

Bura na Jadranu: Bokan sazvao sastanak, nepozvana Zvezda se oglasila
Foto: KK Igokea | Bura na Jadranu: Bokan sazvao sastanak, nepozvana Zvezda se oglasila

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem navodeći da je predsjednik KK Budućnost Dragan Bokan sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige, koji bi trebalo da se održi u 14 časova, zbog kako je navedeno "novonastale situacije u ABA ligi".

Među pozvanim klubovima se ne nalazi i KK Crvena zvezda mts.

"'Novonastala situacija' je blokada računa ABA lige jtd u Zagrebu, od strane Rajfajzen Banke sa sjedištem u Zagrebu uz obrazloženje da će tako ostati do daljeg dok se ne 'urede pravni akti lige' koji podsjećamo, nisu uređeni već pet godina i zbog čega je KK Crvena zvezda i tužila ABA ligu 02.02.2020. godine", stoji u saopštenju beogradskog kluba.

Iz Zvezde podsjećaju da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje ali je ono propalo zbog opstrukcije predsjednika KK Budućnost Dragana Bokana.

"Zato ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima  da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova. Takođe, kao klub moramo da primijetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo vidjeli u posljednjih 15 mjeseci, kada je zbog istog razloga (neuređeni akti lige) 1.07.2019. blokiran račun ABA lige u Beogradu, zbog čega je Zvezda intervenisala u više navrata, tražila hitno uređenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi isključivo i jedino od TV prava –a to je novac koji dolazi iz Srbije", navedeno je u saopštenju Zvezde.

KK Crvena zvezda je objavila i dopis koji je uputila danas svim klubovima ABA lige, u kome je "zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati."

Srpski mediji navode da poziv Bokana na sastanak predstavnika Jadranske lige nije dobio ni FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije