Košarka

CSKA dobio Panantinaikos, kreće plej-of

CSKA dobio Panantinaikos, kreće plej-of
Foto: Ilustracija | CSKA dobio Panantinaikos, kreće plej-of

Posljednja utakmica regularnog dijela sezone u Evroligi, odigrana je u Moskvi i u njoj je CSKA prilično lako i rutinski pobijedio Panatinaikos sa 93:86, a za šest dana kreće četvrtfinalna serija.

Utakmica bez značaja, ali je morala da bude odigrana. Bio je ovo meč iz 25. kola.

Virus korona je dosta poremetio ove sezone rasporede utakmica, pa su tako pojedini timovi, koji su bili viđeni da se bore za plej-of, pa i za fajnal-for u Kelnu, ostali u donjem dijelu tabele, poput Panatinaikosa, Makabija, Olimpijakosa i Himkija.

Sljedeće sezone valjda i korona popusti, gledaoci se vrate na tribine u svim dvoranama i da problema sa pomjeranjem utakmica ne bude.

U ovom meču, ekipu CSKA-a je prevodio Ife Lundberg sa 19 poena, poen manje je ubacio Vil Klajburn, 15 je postigao Johanes Fojtman, a 11 Tornike Šengelija. U redovima Atinjana čak šest košarkaša je ubacilo dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Joanis Papapetru sa 15, po 12 su postigli Šelvin Mak i Konstantinos Mitoglu, 11 je dodao Hauard Sant-Rus, a po deset Nemanja Nedović i Aron Vajt.

Sada slijedi četvrtfinale, koje se igra na tri pobjede, prvi mečevi su na programu 20. i 21. aprila, a tada će se sastati:

Anadolu Efes - Real Madrid Armani - Bajern CSKA Moskva - Fenerbahče Barselona - Zenit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije