Košarka

Čampara potpisao za Split

Čampara potpisao za Split
Foto: kk-split.com | Čampara potpisao za Split

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s hrvatskim prvoligašem i članom ABA lige ekipom Splita.

Čampara je sa Splićanima potpisao dvogodišnji ugovor, nakon što je u posljednjoj sezoni branio boje tuzlanske Slobode.

U izjavi za Fenu, Čampara je kazao da su očekivanja velika te da je to pravi korak za njega.

“Kao mlađi igrač preskočio sam nekoliko koraka, sada mi je cilj da idem korak po korak. Split ima veliku košarkašku tradiciju, bio je prvak Evrope nekoliko puta. Zadovoljstvo i čast mi je nositi dres takvog kluba. Najvažnija mi je stvar se de dobro pripremim za sezonu i nadam se da će biti sve u redu. Okupljanje ekipe zakazano je 27. Juli”, kazao je Čampara.  

Reprezentacija BiH u dva februarska susreta kvalifikacija za EP 2022. zabilježila je pobjedu i poraz.

“Možemo biti zadovoljni sa ta dva nastupa. Pogotovo jer smo nova ekipa, koja se prvi put okupila. Imamo dosta mladih igrača. Nadam se da ćemo moći izboriti nastup na EP-u. Mislim da imamo i znanja i talenta, nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje i ostvariti to što želimo”, kazao je Čampara.   

Košarkaši BiH su trenutno trećeplasirana selekcija grupe H. U gostima su savladali Latviju 62:61, dok su protiv Grčke u Tuzli poraženi sa 65:70. U novembru ove godine treba da igraju protiv Bugarske i Letonije, ali bi ti mečevi zbog pandemije virusa korona mogli biti odigrani tek u februaru ili čak u junu naredne godine.

Dvadesetjednogodišnji Čampara igra na poziciji pleja, visok je 190 cm, a karijeru je počeo u sarajevskim Sparsima, nakon čega je otišao u Španiju gdje je nastupao za Real Madrid, Palensiju, MoraBanc Andoru.

Bio je član U-16 reprezentacije BiH koja se 2015. okitila titulom prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije