Košarka

Čelnici KK Priština: Povući ćemo neke poteze kako bismo igrali u ABA ligi

Čelnici KK Priština: Povući ćemo neke poteze kako bismo igrali u ABA ligi
Foto: Ilustracija | Čelnici KK Priština: Povući ćemo neke poteze kako bismo igrali u ABA ligi

Priština, košarkaški klub iz istoimenog grada na Kosovu i Metohiji, 2017. godine je željela da se priključi ABA ligi.

Tada je glatko odbijena njena želja. Međutim, kako je predsjednik kluba Blerand Stavileci rekao za zagrebačke “Sportske novosti”, opet će ovog ljeta aplicirati za učešće u regionalnom takmičenju, iako je jasno da će se naši klubovi tome suprotstaviti.

" Još prije dvije godine smo uradili šta je od nas zahtjevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namjerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze", rekao je Stavileci, prenose Sportske novosti.

Predsjednik KK Priština je rekao da su prilikom razgovora sa ABA ligom, prije dvije godine, sve države osnivači izuzev Srbije i BiH imale pozitivan stav povodom ideje da se i Priština priključi.

"Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi", istakao je Stavileci i tom prilikom je pokušao da svoj klub prikaže kao žrtvu.

U Prištini se nadaju da bi eventualni ulazak Olimpijakosa u ligu mogao da utiče na promjenu "pravila igre". Ali i tada, prištinski klub bi mogao da konkuriše samo kao klub iz države Srbije, jer u Statutu jasno piše iz kojih zemalja mogu da budu učesnici ABA lige. Tačnije, sadašnji statut ne poznaje Kosovo kao samostalnu zemlju.

(Sportske novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije