Košarka

Cirbes napušta Zvezdu?

Cirbes napušta Zvezdu?
Foto: N.N. | Cirbes pred odlaskom iz Zvezde?

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je nakon poraza od Valensije najavio određene rezove u ekipi, a kako stvari stoje ceh je platio njemački centar Maik Cirbes, koji nije otputovao na utakmicu sa Cedevitom u Zagrebu.

Definitivno se ne radi o povredi njemačkog košarkaša, jednostavno - Cirbes je lošim igrama sam sebe eliminisao iz ekipe za derbi ABA lige, a vrlo moguće i za naredne utakmice.

Tomić je ovu promjenu, doduše bez pominjanja pojedinaca, najavio odmah nakon meča sa Valensijom, a sada je jasno da je mislio na Cirbesa.

"Odigrali smo loše početak i treću četvrtinu. To ne smemo da dozvolimo, onako kako smo igrali u trećem periodu, moraćemo nešto da promenimo, čućete o tome. Moramo da igramo bolju odbranu ako hoćemo da pobedimo. Ali, čestitam igračima na karakteru i čvrstini, nije lako vratiti se protiv ovakvog tima posle 12 poena minusa. Na kraju se sve svelo na jednu loptu i jedan napad."

Nijemac je protiv Valensije proveo na parketu samo 11 minuta, za to vrijeme ubacio tek 4 poena, što mu je otprilike i prosek u Top 16 fazi Evrokupa (5.5 p).

S obzirom na činjenicu da je Ristić iskoristio minutažu ulaskom u igru umjesto Cirbesa, Nijemac je skrajnut u drugi plan kod Tomića, i sada je pitanje da li će u nastavku sezone stručni štab uopšte računati na jednog od miljenika navijača ili je došlo vrijeme za rastanak.

Cirbes je ljetos doveden kao zvučno pojačanje, neko ko poznaje svlačionicu i zahtejve koje nameće igranje u Zvezdi, međutim na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice na kojima je zaslužio prelaznu ocjenu, piše Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije