Košarka

Čvrsta saradnja Partizana i Igokee

Rado dolazim jer znam da je Partizan ovde rado viđen gost, kazao je juče Predrag Danilović, predsjednik Košarkaškog kluba Partizan, tokom jučerašnje posjete Banjaluci.

Danilović, legenda košarke bivše Jugoslavije, zajedno s tenerom "crno-bijelih" Duškom Vujoševićem juče se sastao s Miloradom Dodikom, predsjednikom Vlade Republike Srpske, s kojim su razgovarali o daljoj saradnji KK Partizan i KK Igokea Partizan i o razvoja košarke na ovim prostorima.

Premijer RS je rekao da je Partizan takmičarsku sezonu uspješno završio dobrim igrama u Evroligi, jer je osvojio "sve ono što se moglo uzeti na regionalnim i domaćim takmičenjima''.

"Ovo je bila prilika da evociramo sve što se dogodilo u prošloj i da upoznamo planove Partizana u narednoj sezoni. Čestitam Partizanu na postignutim rezultatima. U konkurenciji evropskih klubova koji su finansijski mnogo jači Partizan se hrabro borio i ostvario zapažen uspjeh", kazao je Dodik.

Danilović je objasnio da je ovaj razgovor nastavak ranije započetih druženja i da se nada će se ova saradnja nastaviti.

''Imamo dosta veza, a najbitnije je da u Miloradu Dodiku imamo prijatelja i čovjeka koji podržava naš rad u Partizanu. Nikada nismo krili da smo veoma ponosni što imamo vezu sa RS i to je ono što ovo naše druženje čini još značajnijim'', rekao je Danilović.

Duško Vujošević, trener Beograđana, rekao je da ne vidi barijere između RS i Srbije, zbog čega ih nema ni u sportu. Vujošević je ovom prilikom pohvalio Banjalučanina Miloša Trikića koji trenira u Partizanu.

"Radi se o igraču koji ima odlične fizičke predispozicije, te sigurno on ostaje igrač Partizana. Naredna godina je presudna i vidjećemo da li će negdje na pozajmicu, u svakom slučaju računamo na njega", rekao je Vujošević.

Prije dvije godine Partizan i Igokea su postisali ugovor o sportskoj i poslovnoj saradnji koji je pored ostalog uključivao da će klubovi na dresovima u svim takmičenjima nositi natpise Partizan Igokea i Igokea Partizan. U nedavno završenoj sezoni Partizan pored svog imena nije imao dodatak Igokea.

"To je urađeno samo zbog nekih organizacionih i tehničkih problema. Naša saradnja je jaka i tako će ostati", dodao je Dodik.

Igokea čeka NLB ligu

Igokea je podnijela zahtjev za učešće u novoj sezoni regionalne NLB lige.

"Predali smo prijavu i procedura je u toku. Pored nas ima još nekoliko klubova i još se ne zna ko će dobiti pozivnicu. Mislim da možemo ući u najuži izbor ali još je rano da se bilo šta precizno kaže", kazao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije