Košarka

Da li će Vlade Divac dobiti otkaz?

Da li će Vlade Divac dobiti otkaz?
Foto: N.N. | Da li će Vlade Divac dobiti otkaz?

Kako se piše u američkim medijima, nekadašnji srpski košarkaš Vlade Divac, mogao bi da dobije otkaz u Sakramento Kingsima.

NBA insajderi Sem Emik i Šems Čaranija su za Atletik objasnili situaciju u Sakramento Kingsima, pošto postoji šansa da Vlade Divac više ne bude njihov generalni menadžer.

Kažu da se Divcu smučilo koliko sluša priče da je propustio Luku Dončića na NBA draftu 2018. godine, pošto je tada odlučio da sa druge pozicije izabere krilnog centra Marvina Beglija.

Marvin Begli je ove sezone odigrao samo 13 utakmica zbog problema s povredama i nije poznato hoće li se vraćati na parket do kraja sezone, dok je Luka Dončić propustio proteklih sedam utakmica zbog povrede skočnog zgloba i igraće za Dalas protiv Sakramenta.

Kako u daljem tekstu stoji, u posljednjih nekoliko mjeseci je u prijestonici Kalifornije bilo turbulencija, a odluku o otpuštanju Divca donijeće vlasnik tima Vivek Ranadiv.

Frustracije u Kingsima postoje i to je potvrđeno dvojici pomenutih novinara, koji tvrde da je Vivek nezadovoljan i generalnim menadžerom i njegovim saradnicima, ali i trenerom Lukom Voltonom i njegovim saradnicima.

Kažu da postoje grupna dopisivanja između Viveka i dvije pomenute grupe zaposlenih i da je vlasnik Kingsa bio vrlo nezadovoljan zbog rezultata njegovog tima i da su Divac, Volton, Stojaković i ostali vrlo svjesni toga.

Vivek je, prema njihovim izvorima, bio nezadovoljan skautingom Kingsa i posebno ga je zanimalo zbog čega Dončić nije bio izabran, iako je bio redovno praćen i s njim je čitava porodica Ranadiv išla na večeru.

Divac, Vilijams i Stojaković bili su impresionirani Beglijevim talentom, ali i zabrinuti da bi Dončić usporio razvoj Dierona Foksa, koji je savršen tandem sa Beglijem i planirani su da nose Kingse u godinama koje dolaze.

Ipak, poslije svega nema jasnih naznaka da li će biti nekih promjena u stručnom štabu ili u kancelarijama, ali je istina da određene tenzije postoje i postavlja se pitanje da li će i dalje vjerovati Divcu i njegovim saradnicima ili će ponovo da rekonstruiše "front ofis".

Vivek Ranadiv nije želio da komentariše ove navode, a Sakramento Kingsi su imali kratko saopštenje.

"Razumijemo navijače i njihove frustracije i jasno nam je da nam sezona ne ide po planu, ali vrijedno radimo kako bismo napredovali. Vjerujemo Vladi Divcu i znamo da je on pravi čovjek za Kingse i da može od Kingsa da napravi pobjednički tim i da obraduje grad i navijače", kažu Sakramento Kingsi.

Prošle godine su ljudi uglavnom ćutali zbog dobrih rezultata, ali ove godine se ponovo javljaju bivši zaposleni i manjinski vlasnici koji su zabrinuti zbog broja povreda njihovih igrača, ali ipak, pitaće se Vivek.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije