Košarka

Dabl-dabl Bobija u porazu, Dončić promašio pobjedu

Dabl-dabl Bobija u porazu, Dončić promašio pobjedu
Foto: Tanjug/AP | Dabl-dabl Bobija u porazu, Dončić promašio pobjedu

U noći između ponedjeljka i utorka pobjede su u NBA upisali i Memfis, Majami, Čikago Bulsi i Indijana.

Bulsi su na svom parketu slavili protiv Dalasa 109:107.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima koji su deset poena prednosti ispustili katastrofalnom trećom dionicom u kojoj su postgli samo 17 poena i dozvolili rivalu da ode na +16.

U posljednjem minutu meča je Dalas uspio da priđe na pola koša zaostatka, a Luka Dončić je uz zvuk sirene promašio trojku za pobjedu.

Najbolji u Bulsima bili su Kobi Vajt sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija, Oto Porter sa poenom manje i Denzel Valentajn sa 17 poena.

Tim Hardavej bio je najefikasniji na drugoj strani sa 26 poena, Luka Dončić postigao je 23 poena uz devet asistencija i pet skokova.

Boban Marjanović odigrao je 22 minuta i zabilježio dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova. Imao je i jednu blokadu, a iz igre je šutirao sedam od 11.

Memfis je slavio na gostovanju Atlanti ubjedljivim rezultatom 127:88.

Tokom skoro cijele prve četvrtine Atlanta je imala prednost, da bi Memfis prvi put poveo pred kraj ovog dijela meča. Domaćin se držao još samo u uvodnim minutima druge dionice nakon čega je uslijedio potpuni kolaps i težak poraz.

Memfis su predvodila devetorica igrača sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Gorgi Dijeng sa 17 poena i deset skokova. Poen manje dao je Džoš Džekson, Tajus Džons je postigao 15 koliko je imao i Jonas Valančijunas uz 15 skokova. Marko Gudurić igrao je pet i po minuta, postigao je dva poena uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

U poraženom timu je najefikasniji bio Tre Jang sa 19 poena.

Majami je na svom parketu savladao Milvoki 105:89.

Baksi su samo tri puta na kratko uspjeli da povedu tokom prve polovine prve četvrtine, nikada sa više od tri poena. Ovo je za Bakse bio meč s najmanje postignutih poena od početka sezone.

Majami je kontrolisao meč i prilično rutinski došao do pobjede.

Najbolji u Hitu bili su Džo Krauder i Džimi Batler sa po 18 poena. Goran Dragić dodao je 15 uz po četiri skoka i asistencije, a Bam Adebajo upisao je 14 poena uz 13 skokova i pet asistencija.

U posljednjem meču Indijana je slavila na gostovanju San Antoniju 116:111.

Polovinom druge četvrtine Indijana je povela nakon bolje igre domaćih od početka meča i kontrolisala utakmicu do sredine četvrte četvrtine kada je uslijedio jedan kratak periodu u kome je San Antonio ponovo vodio. Ipak, Pejsersi su bili bolji rival u ovom meču i uspjeli su još jednom da preoktenu stvari u svoju korist i upišu pobjedu.

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Malkom Brogdon sa 26 poena, šest skokova i sedam asistencija i Ti Džej Voren sa 23 poena i sedam skokova. Domantas Sabonis je postigao 14 poena uz 11 skokova i pet asistencija, a Majls Tarner dao je 17 poena.

Na drugoj strani Pati Mils je upisao 24 poena, a Trej Lajls 20 uz šest skokova.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije