Košarka

Dalas doživio debakl kod kuće, malo im Dončićev tripl-dabl i raspoloženi Marjanović

Dalas doživio debakl kod kuće, malo im Dončićev tripl-dabl i raspoloženi Marjanović
Foto: Tanjug/AP | Dalas doživio debakl kod kuće, malo im Dončićev tripl-dabl i raspoloženi Marjanović

Loša serija košarkaša Dalasa, u koju su zapali u posljednjih nekoliko utakmica, nastavila se i protiv Klivlenda koji je u "American Airlines Center" slavio sa ubjedljivih 114:96.

Maveriksima nije pomogao ni drugi ovosezonski tripl-dabl Luke Dončića koji je meč završio sa 25 poena i po 10 skokova i asistencija, kao ni odlična rola Bobana Marjanovića sa klupe. Srbin je igrao osam minuta i ubacio je 10 poena i dodao četiri skoka.

Dončić je, doduše očajno šutirao za dva u prvom poluvremenu (1/5), promašio je i dva slobodna bacanja, ali je ubacio četiri trojke iz šest pokušaja. Sada njegov tim ima skor 19/9 uz pet poraza u posljednjih šest mečeva. A i taj jedan koji su dobili bio je teško izvojevan - poslije produžetka.

"Moramo da se držimo zajedno. To je ono što pravi timovi rade u teškim vremenima. Lako je ostati zajedno kada sve dobro ide", rekao je Dončić posle meča.

Fini-Smit je imao 14 poena u redovima Dalasa, Kleber je ubacio jedan manje, dok je Kristaps Porzingis imao samo devet poena i pet skokova. S druge strane, Alen je imao 28 poena i 14 skokova, Markaren je dodao 24 poena i osam skokova, Garland je imao 18, a Mobi 12 poena i sedam skokova.

Pored Marjanovića i Nikole Jokića, koji je ostvario dabl-dabl protiv Majamija, na parketu je u noći između ponedjeljka i utorka bio i Aleksej Pokuševski.

Igrao je 12 minuta u porazu Oklahome od Hjustona rezultatom 102: 89 i za to vrijeme imao je učinak od dva poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Aleksander je sa 22 poena bio najefikasniji kod Oklahome, po 17 su imali Man i Robi koji su ovaj učinak ostvarili sa klupe, te otuda i ne čudi što su Tanderi uz samo tri dvocifrena igrača izgubili.

S druge strane, Vud je ubacio 24 poena za Hjuston koji je imao i raspoložene Metjuza sa 19, Tejta sa 15, Hausa sa 12 poena i osam skokova, te Gordona i Kevina Portera sa po 11. S tim da je ovaj poslednji imao i 11 asistencija i 10 skokova za kompletiran tripl-dabl.

Rezultati:

Filadelfija - Orlando 101:96

Majami - Denver 111:120

Čikago - Šarlot 133:119

Hjuston - Oklahoma 102:89

Minesota - Indijana 100:98

Dalas - Klivlend 96:114

San Antonio - Vašington 116:99

Juta - Portland 129:107

LA Klipers - Nju Orleans 104:123

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije