Košarka

Dan kada su pali Ameri, Španci i svjetski šampioni

Dan kada su pali Ameri, Španci i svjetski šampioni
Foto: N.N. | Dan kada su pali Ameri, Španci i svjetski šampioni

Jučerašnji dan bio je pun iznenađenje u košarkaškim kvalifikacijama.

Možda i najveće je viđeno u drugom kolu kvalifikacija za FIBA AmeriKup. Naime, Kuba je prvi put u istoriji savladala selekciju SAD. Kubanci su u Havani slavili sa 81:67.

Naravno treba reći da su Ameri nastupili u poprilično nepoznatom sastavu, iako tu ima igrača koji nastupaju u razvojnoj ligi radi se o senzaciji. Reprezentacija SAD i Kube se nalaze u grupi D, zajedno sa Bahamima i Portorikom.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine juče smo vidjeli dvije nove senzacije. Njemačka, kao aktuelni svjetski prvak se obrukala u Bugarskoj. Bugari su na krilima Kodija-Milera Mekintajera slavili sa 67:62. U ovoj grupi se još nalazi Crna Gora koja je pobijedila Švedsku. Sve selekcije imaju skor 1-1 i nema sumnje da nas čekaju velika uzbuđenja do kraja. 

Nešto kasnije Španija je poražena od Belgija (53:58). Bio je ovo već drugi poraz Španaca u kvalifikacijama. Prije nekoliko dana su poraženi i od Letonije, tako da će se dobro morati namučiti da izbore Evropsko prvenstvo. U ovoj grupi Letonija i Belgija imaju skor 2-0, a Slovačka i Španija 0-2.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije