Košarka

Debi iz snova sestara Zubac

Debi iz snova sestara Zubac
Foto: N.N. | Debi iz snova sestara Zubac

Sestre Zubac, Nikolina (21) i Dragana (18), za kratko vrijeme postale su miljenice navijača ekipe Olimpije iz Brašova. Rođene Nevesinjke su ovoga ljeta stigle u Rumuniju iz ekipe RMU Banovići, s kojom su prošle sezone osvojile duplu krunu, i već na početku sezone postale najvažniji kotači u igri svoje ekipe.

Nakon sedam odigranih kola elitnog ranga rumunske košarke Nikolina i Dragana izrasle su u vodeće igračice. Starija Nikolina (21) je trenutno na prosjeku od 14,8 poena, 5,9 skokova po meču, a za njom ne zaostaje ni Dragana, koja bilježi 13,4 poena po susretu.

"Kada smo krenule za Rumuniju, nismo znale šta nas očekuje. Nova država, novi grad, novi ljudi, sve novo i nepoznato. Klub i Uprava su nas dočekali fenomenalno i mogu reći da smo se dobro uklopile i adaptirale na novu sredinu", kaže Nikolina Zubac.

Nekadašnja košarkašica Mladog Krajišnika naglašava da je zadovoljna svojim igrama u prvoj inostranoj sezoni, a posebno hvali mlađu sestru, koja se takođe izborila za status prvotimke.

"Klub čine većinom mlade igračice. Osjeti se hemija, odlično sarađujemo i na terenu i van terena. Mogu reći da sam zadovoljna kako sve ide, posebno igrama, a moram pohvaliti i Draganu, koja je takođe ostavila sjajan utisak", ističe naša sagovornica i dodaje:

"Mi dajemo sve od sebe na terenu i nadamo se još boljim rezultatima. Što se tiče ambicija kluba, posljednjom utakmicom i pobjedom protiv ekipe Trgovišta nalazimo se na trećem mjestu u našoj grupi. Čekaju nas teške utakmice i ukrštanje sa drugom grupom, tako da nimalo neće biti lako. Cilj kluba je bio taj plasman među tri ekipe i to smo ostvarile, sada idemo dalje."

Ove sezone sestre Zubac su odigrale nekoliko fenomenalnih partija. Nikolina je u posljednjem kolu imala učinak od 32 poena i sedam skokova, a na prethodnom meču Dragana je za 27 minuta ubacila isto toliko koševa. Inače, ekipa iz Brašova je trenutno na omjeru od pet pobjeda i četiri poraza. Ukoliko nastave sa briljantnim igrama, nema sumnje da će ponovo primorati selektora seniorske reprezentacija BiH Gorana Loju da ih pozove na naredno okupljanje u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije