Košarka

Denver demonstrirao silu, Jokić briljantan

Denver demonstrirao silu, Jokić briljantan
Foto: Tanjug/AP | Denver demonstrirao silu, Jokić briljantan

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa briljantnim partijama u NBA ligi i ponovo bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Denvera.

Nagetsi su na svom terenu potpuno razmontirali ekipu Čikago Bulsa i slavili sa ubedljivih 135:105.

Jokić je na parketu proveo nešto više od 25 minuta i za to vrijeme postigao 18 poena (6-18 iz igre, 0-3 za tri, 6-6 penali), uz 8 skokova, 11 asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Momak iz Sombora je upisao dabl-dabl već poslije tri četvrtine, ali je odlukom trenera Majka Melouna da ga odmori u posljednjoj dionici ostao bez mogućnosti da dođe do šestog tripl-dabla u sezoni, a 22. u karijeri.

On je po običaju imao nekoliko izuzetno atraktivnih i zapaženih poteza, među kojima se izdvojio pogodak prije kojeg je loptu provukao iza leđa, na oduševljenje svih u hali.

Jokić je bio jedan od sedmorice igrača Denvera koji su bili dvocifreni, a najefikasniji je bio Džamal Mari koji je 22 od svojih 25 poena postigao u trećoj četvrtini. Po 14 su dodali Geri Heris i Pol Milsap, jedan više od Torija Krega i Malika Bizlija.

U poraženom sastavu koji je nastavio da niže poraze istakao se Lauri Markanen sa 27 poena i 10 uhvaćenih lopti. Robin Lopes ga je pratio sa 17 poena, dva više od Džabarija Parkera, dok su dvocifren učinak imali još Čendler Hačinson sa 12, odnosno Bobi Portis sa 10 poena.

Međutim, bili su daleko da uopšte zaprijete Nagetsima, zabilježili deveti uzastopni poraz i nalaze se na pretposljednjem mjestu na Istoku sa skorom 10-35.

Melounova ekipa je nastavila borbu za vrh Zapadne konferencije i prišla na korak Golden Stejtu, pa sada ima 30 trijumfa i 14 poraza.

NBA - rezultati:

Njujork Niks - Vašington Vizards 100:101

Šarlot Hornets - Sakramento Kings 114:95

Indijana Pejsers - Filadelfija 76ers 96:120

Toronto Reptors - Finiks Sans 111:109

Denver Nagets - Čikago Buls 135:105

(b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije