Košarka

Denver opet pobijedio Portland, Jokić 20 poena

Denver opet pobijedio Portland, Jokić 20 poena
Foto: Tanjug/AP | Denver opet pobijedio Portland, Jokić 20 poena

Denver Nagetsi su savladali Portland Trejl Blejzerse u noći između četvrtka i petka u okviru NBA lige. Rezultat je bio 114:99.

Denver je po drugi put ove sezone savladao ekipu koja ga je prošle godine izbacila iz plej ofa. Nagetsi su odlično započeli meč i odmah su trojkama napravili prednost u prvoj četvrtini.

U drugoj je Denver i dalje kontrolisao rezultat pa je na poluvremenu imao devet poena razlike. U trećem periodu je Portland prišao na samo poen zaostatka, ali je dva važna koša tada dao Nikola Jokić pa su se Nagetsi opet odlijepili.

Jokićevi saigrači su nastavili gdje je on započeo pa su u posljednjoj četvrtini napravili dvocifrenu razliku koju Trejl Blejzersi nisu mogli da stignu. Jokić se vratio polovinom posljednje četvrtine na parket i ubacio važne poene.

On je duel završio sa 20 poena 11 skokova i šest skokova uz šut iz igre 7/14. 20 poena je imao i Džerami Grent. Inače Denver je imao još četvroricu dvocifrenih i čak osmoricu igrača koji su ubacivali trojke protiv Portlanda. Šut za tri Nagetsa je bio 18/36.

Kod Portlanda je Hasan Vajtsajd imao 33 poena, Karmelo Entoni 20, Demijan Lilard svega 13, a Si Džej Mekolum 15. Mario Hezonja za 14 minuta nije imao nijedan poen, a uzeo je samo jedan šut iz igre.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije