Košarka

Denver pobijedio Golden Stejt i ostao u plej-ofu

Denver pobijedio Golden Stejt i ostao u plej-ofu
Foto: Tanjug | Denver pobijedio Golden Stejt i ostao u plej-ofu

Denver pokušava da postane prva ekipa u NBA istoriji koja je nadoknadila zaostatak od 3:0 u plej-ofu. Prvi korak na ovom - istina, veoma neizvjesnom putu - ekipa iz Kolorada je napravila trijumfom nad Golden Stejtom u četvrtoj utakmici rezultatom 126:121.

Nakon dva ubjedljiva, a potom jednog poraza u neizvesnoj utakmici u Koloradi, ekipa Denvera uspjela je konačno da trijumfuje protiv ekipe iz Kalfirnije.

Ali, kao što je poznato, Denver je franšiza koja umije da nadoknadi poveći zaostatak. Prije skoro 30 godina, 1994. godine, Denver je igrao sa Јutom i gubio je 3:0 u plej-ofu, ali uspio je da izbori sedmu utakmicu. Ipak je poražen u njoj.

Prije dvije godine, u "mehuru" na Floridi, Nagetsi su postali prva ekipa koja je u jednoj sezoni nadoknadila dva puta prednost rivala od 3:1.

Ali to je bilo sa Džamalom Marijerm i Majklom Porterom Džuniorom koji su pomagali Nikoli Јokiću.

Srpski centar i ovaj meč je odigrao na veoma visokom nivou, a da će ponovo imati sjajne brojeve pored svog imena bilo je jasno poslije prve dvije četvrtine, u kojima je postigao 22 poena i imao sedam skokova.

Nagetsi su vodili sa 63:52. Treću dionicu Voriorsi su riješili u svoju korist rezultatom 37:35, a, uoči posljednje četvrtine, Јokić je postigao 33 poena.

Klej Tompson i Stefon Kari, sa druge strane, postigli su 23, odnosno 18 poena.

Na kraju, Denver je uspio da izbjegne ono što se popularno naziva sweep, pobijedivši rezultatom 126:121.

Nikola Јokić je meč završio sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija za nešto više od 37 minuta na terenu. Monte Moris je dodao 24 poena.

Kari i Tompson su u ekipi Golden Stejta stali na 33, odnosno 32 poena.

Milvoki Baksi savladali su Čikago Bulse sa 119:95 i time stigli do prednosti od 3:1 u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije