Košarka

Denver preslab za Voriorse, Durent ponovo pohvalio Jokića

Denver preslab za Voriorse, Durent ponovo pohvalio Jokića
Foto: N.N. | Denver preslab za Voriorse, Durent ponovo pohvalio Jokića

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije bio raspoložen nakon poraza od Golden Stejta za koji kaže da je suviše moćan.

Voriorsi su savladali Denver Nagets sa 127:108, a Jokić je dobio mnogo manju minutažu nego inače – odigrao je samo 19 minuta i za to vrijeme postigao 8 poena, uhvatio 7 skokova i imao 3 asistencije.

"Igrali smo protiv Golden Stejta, oni su veoma dobri", rekao je Jokić.

Šta ih čini toliko dobrim? 

"Četiri Ol-star igrača", kratko je nastavio. 

Momak iz Sombora istakao je da ovoga puta ekipa nije mogla da parira raspoloženom protivniku. 

"Bili su bolji tim. U većini slučajeva bismo igrali dobro protiv njih, ali večeras nismo imali šanse". 

Izabranici Stiva Kera otvorili su meč sa 8:0, u drugoj dionici je Denver preokrenuo, ali je treći dio igre aktuelni šampion dobio sa 43:21 i riješio pitanje pobednika. 

"Momci sa klupe čekaju svoju šansu i pokušavaju da je iskoriste. Sigurno je da su dali sve što su imali – u drugoj četvrtini su nas vratili u igru, ali su Voriorsi početkom drugog poluvremena otišli na +20 za nekoliko minuta", zaključio je Jokić.

 

Ker, Durent o Jokiću: Majstor, vetrenjača, sila...

Golden Stejt Voriorsi oduvek su mnogo cijenili Nikolu Jokića koji je obično prikazivao izuzetne partije protiv njih.

U noći između subote i nedjelje nije bio na nivou zbog male minutaže... Međutim, članovi najboljeg tima na svijetu ne prestaju da hvale momka iz Sombora.

"Jedan od najbolji igrača koje volim da gledam kada nemam utakmicu. Otkad sam dobio 'League Pass', uvek se potrudim da pomalo gledam Denver zbog Jokića, njegovih dodavanja, briljantnosti i načina na koji vidi igru", rekao je trener 'Ratnika' Stiv Ker. 

On je uporedio Jokića sa dečjom igračkom

"Uvek sam volio da gledam igrače za koje se čini da uvijek unapred znaju potez na šahovskoj tabli i on je jedan od njih. Sjajan mladi igrač, Nagetsi sve rade preko njega i on je kao papirna vetrenjača (igračka). Nalazi se u sredini, a svi oni oštri krajevi predstavljaju šutere koji su oko Nikole. Zato je njihova igra toliko dinamična". 

Kevin Durent je u nekoliko navrata obasipao Jokića komplimentima, pa ni sada nije bilo drugačije. 

"Čovječe, on je drugačiji od svih mladih igrača. Ipak, morate da mu dozvolite da još raste i razvija se. Treba reći da ima poseban osjećaj za igru. Način na koji prođe igrača, na koji šutira trojke ili dodaje loptu je zaista poseban. Sad, pitanje je kakve radne navike ima i koliko će biti spreman da usavrši svoj talenat. Takođe, mladim igračima nije nimalo lako da igraju u Zapadnoj konferenciji, ali kada shvati kako sve funkcioniše postaće ozbiljna sila", dodao je Durent.

(b92)

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije