Košarka

Denverov preokret za pamćenje: Jokić flertovao sa "tripl-dablom"

Denverov preokret za pamćenje: Jokić flertovao sa "tripl-dablom"
Foto: N.N. | Denverov preokret za pamćenje: Jokić flertovao sa "tripl-dablom"

Košarkaši Denvera priredili su pravi užitak svojim navijačima, utakmicu za pamćenje i ono što je najvažnije za sve u Koloradu - pobjedu protiv San antonio Sparsa 127:120, i to nakon deficita od 23 poena!

Gosti iz Teksasa poveli su sa velikih 86:63 sredinom treće dionice nakon što je Trejl Lajls ubacio trojku, navijači gotovo da su se pomirlili sa porazom, "mirisalo" je na debakl Nagetsa, ali...

Uslijedili su uraganskih 17 minuta domaćeg tima i nalet koji je poveo Džamal Marej, sa njim Jokić i Milsap, za jedan od najvećih preokreta koje smo vidjeli ove sezone.

Već do kraja treće dionice Denver je sveo razliku na samo četiri poena, veliku seriju vezanim trojkama u finišu tog perioda trojkama su zapečatili Montej Moris i Pol Milsap, kao šlagvort za ono što će se tek desiti u odlučujućoj četvrtini.

Marej je bio inspirisan, 14 od svojih 26 poena postigao je u posljednjih 12 minuta, sjajan je bio Milsap sa 22 zbirno, dok je Nikola Jokić ponovo punio statističke kolone sjajnim brojkama, ovoga puta: 19 poena, 13 asistencija i 8 skokova.

 

Veliku borbu vodio je Jokić sa iskusnim Lamarkusom Oldridžom (33p) što mu je stvorilo probleme sa faulovima, ali to ga nije napadački izbacilo iz ravnoteže (6/8 iz igre, 0/1 za tri), razigravao je saigrače, a ovi "pod naponom" odigrali drugo poluvrijeme, kao u transu.

Nagetsi su u drugom dijelu meča postigli čak 74 poena, što im je rekord ove sezone.

Sparsi su inače igrali bez udarne pesnice Demara Derouzena koji se požalio na povredu leđa, pa su u Koloradu najjače povukli, osim Oldridža, Vajt (15), Marej (14), Forbs (14)...

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Denvera, a šesta u posljednjih sedam utakmica, koja je i uvertira za srijedu i veliki okršaj za liderom zapadne konferencije i prvim favoritom za osvajanje titule, Los Anđeles Lejkersima koji stižu u Kolorado u srijedu.

Rezultati

  • Detorit - Šarlot 76:87
  • Indijana - Bruklin 105:106
  • Orlando - Atlanta 135:126
  • Toronto - Minesota 137:126
  • Milvoki - Sakramento 123:111
  • Dalas - Juta 119:123
  • Denver - San Antonio 127:120
  • Golden Stejt - Majami 101:113
  • Los Anđeles Lejkers - Finiks 125:100

 

Rezultati by SofaScore

(Telegraf.rs) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije