Košarka

Derbi 2. kola ABA lige: Zvezda vraća dug Budućnosti

Derbi 2. kola ABA lige: Zvezda vraća dug Budućnosti
Foto: Jelena Đurđević | Derbi 2. kola ABA lige: Zvezda vraća dug Budućnosti

Derbi drugog kola regionalne ABA lige u košarci koji se igra ovog vikenda svakako je duel Budućnosti i Crvene zvezde, u nedjelju, od 19 časova.

Biće to okršaj prošlogodišnjih finalista plej-ofa regionalnog takmičenja i prilika Beograđanima da se revanširaju za poraz u borbi za titulu. Činjenica da će utakmica biti igrana u dvorani "Morača" mogla bi da bude prednost za Budućnost, koja je, baš kao i Zvezda, pobjedom otvorila takmičenje u ABA ligi. Takođe, ekipi iz Podgorice duel sa jednim od najboljih timova regiona biće dobar test pred nastup u Evroligi.

Dosta vatre očekuje se u u Beogradu, gdje košarkaši Partizana u subotu, od 21 čas, dočekuju Olimpiju. Trener "crno-bijelih" Nenad Čanak naglašava da je ovo prava prilika da se materijalizuje pobjeda iz Zagreba na startu sezone u regionalnom takmičenju. Partizan je u prvom kolu ABA lige iznenadio Cedevitu u Zagrebu.

"Ova utakmica je prava prilika da na pravi način materijalizujemo pobedu iz Zagreba. Svesni smo da neće biti lako, jer je Olimpija uvek pružala dobre partije u 'Pioniru'. Očekujemo veliku podršku navijača, punu halu i nadam se da ta energija sa tribina neće biti kontraproduktivna za neke igrače koji nisu igrali u takvoj atmosferi. Olimpija ima izuzetno dobar sastav, veoma su dobri na spoljnim pozicijama. Šuterski su moćna ekipa, koja je potpomognuta iskusnim Begićem pod košem. U prvom kolu s Mornarom odigrali su fantastično, što samo govori u prilog tome da nas čeka teška utakmica", rekao je Čanak.

Dobar start imala je i Olimpija, koja je sa 21 poenom razlike "isprašila" Mornar. Ipak, trener Olimpije Zoran Martić kaže da se nada da će njegovi igrači ponoviti dobru partiju, ali dodaje da je igranje s Partizanom u Beogradu uvijek veliki izazov.

"Partizan je mlada ekipa, igra agresivno... Očekujem da će imati bučnu podršku s tribina, a sigurno je da svi volimo da igramo pred punim tribinama i u atmosferi koju nudi Beograd", rekao je Martić.

Parovi 2. kola, subota, od 17 časova: Zadar - Cedevita, od 19: Mega - FMP, od 21: Partizan - Olimpija, nedjelja od 19: Budućnost - Crvena zvezda, od 21: Krka - Mornar, ponedjeljak od 18: Cibona - Cedevita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije