Košarka

Direktor ABA lige smiruje strasti: "Naći ćemo najbolje zajedničko rešenje"

Direktor ABA lige smiruje strasti: "Naći ćemo najbolje zajedničko rešenje"
Foto: Pexels/Ilustracija | Direktor ABA lige smiruje strasti: "Naći ćemo najbolje zajedničko rešenje"

Ogromna bura podignuta je danas nakon što je ABA liga objavila termine finala za završnicu takmičenja, koji se poklapaju sa terminima utakmica Košarkaške Superlige.

Odmah potom se oglasila saopštenjem Zvezda, potom i KLS, a sada se javio i direktor ABA lige, Milija Vojinović, koji je u razgovoru za Sport Klub otkrio da je za mirno rješavanje spora.

"Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dve utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rešavali smo i rešavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige. Ne bih sada ulazio u odluku organa KLS i zbog čega su, preko noći, promenili odluku da se plej-of igra pre, umesto kao što je prevashodno bilo odlučeno, posle završnice ABA lige. Ali, to je njihova interna odluka, koja nije komunicirana sa mnom, već sam za nju saznao iz medija. Bez obzira, u meni, kao sportskom direktoru ABA lige, zaduženom za kalendar, ukoliko se utakmice plej-ofa poklope na isti dan, sigurno će imati sagovornika u želji da nađemo najbolje moguće rešenje, u opštem interesu, štiteći integritet oba takmičenja. A, tu sigurno nema prostora za bili kakva uslovljavanja i jednostrane odluke", rekao je Vojinović za Sport Klub, pa nastavio:

"Što se tiče odlaganja utakmica četvrtfinala plej-ofa između Partizana i SC Derbija, kao što sam takođe istakao u pomenutom odgovoru Crvenoj zvezdi, tu odluku sam doneo na praksi koja postoji dugi niz godina kao i na Skupštinama često iznetom stavovima klubova da kada god je to moguće i opravdano, izađemo u susret našim predstavnicima u evropskim takmičenjima i tako im pomognemo da ostvare što bolji rezultat."

Tvrdi da želi da se sve riješi na terenu i da finale bude kruna cijele sezone.

"U svakom slučaju, bez obzira na stav Crvene zvezde nadam se da ćemo, kao i do sada, uspeti da nađemo najbolje rešenje i šampiona ABA lige dobijemo na terenu. Kao i da će finale, kao i što treba, biti kruna sezone. A, sa tim u vezi da sačekamo i odluku po pitanju drugog finaliste. Ono što je sigurno, kao i u svim slučajevima do sada štitiću integritet i interese ABA lige", rekao je Vojinović za Sport Klub.

Povezana vijest:

Zvezda nakon odluke ABA lige: Maske su pale

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije