Košarka

Dončić i Dalas nadigrali Jutu za polufinale Zapada

Dončić i Dalas nadigrali Jutu za polufinale Zapada
Foto: Tanjug/AP | Dončić i Dalas nadigrali Jutu za polufinale Zapada

Novom odličnom igrom i učinkom nadomak dabl-dabla Luka Dončić je predvodio Dalas do finalne pobjede nad Jutom sa 98:96 na gostovanju, što ih poslije četiri pobjede i dva poraza u četvrtfinalnoj seriji vodi do polufinala Zapada.

Juta je odlično ušla u meč na svom terenu i čak dobila prvo poluvrijeme, ali su gosti uspjeli da načine rezultatski preokret u trećoj četvrtini, a potom i da sačuvaju prednost za konačnu pobjedu.

Novom sjajnim igrom tim je predvodio Luka Dončić u tandemu sa Džejlenom Bransonom, a domaćinima nije pomogla ni nova odlična igra Donovana Mičela.

Dončić je meč završio nadomak dabl-dabl učinka sa 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, a Branson je, uz isti broj poena, imao tri skoka i dvije asistencije.

U poraženom timu Donovan Mičel je bio najefikasniji sa 23 poena uz osam skokova i devet asistencija.

U posljednjem napadu na utakmici domaćini su imali šansu da dođu do pobjede. Otvoreni šut za pobjedu promašio je hrvatski internacionalac Bojan Bogdanović i meč okončao sa 19 postignutih poena, a Dalas slavio pobjedu.

U polufinalu Dalas će se sastati s timom Finiksa koji je sinoć takođe nadigrao Nju Orleans sa 115:109 na gostovanju i došao do odlučujuće pobjede za 4:2 u četvrtfinalnoj seriji.

Do polufinala je sinoć došao i tim Filadelfije koji je u šestom meču deklasirao Toronto sa 132:97 na gostovanju i sa ukupnim rezultatom 4:2 u pobjedama plasirao se u polufinale Istočne konferencije.

Rezultati NBA mečeva:

Toronto - Filadelfija 97:132

Nju Orleans - Finiks 109:115

Juta -Dalas 96:98

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije