Košarka

Dončić nadigrao Lebrona i prekinuo strašnu seriju Lejkersa

Dončić nadigrao Lebrona i prekinuo strašnu seriju Lejkersa
Foto: Tanjug/AP | Dončić nadigrao Lebrona i prekinuo strašnu seriju Lejkersa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ''napustili'' su novembar kao najdominantnija ekipa NBA lige, ali su već na ulasku u decembar doživjeli pravi šamar i otrežnjenje - njihov niz od 10 uzastopnih pobjeda prekinut je protiv Dalasa, i to na domaćem terenu (114:100)!

Naravno, najviše zahvaljujući slovenačkom superstaru Luki Dončiću koji je u direktnom duelu sa idolom Lebronom Džejmsom bio uspješniji. Dončić je meč završio sa 27 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Lebron imao 25 poena, devet skokova i osam asistencija.

Lejkersi su posljednji put izgubili 10. novembra od Toronta, a u međuvremenu su su ''tukli'' Finiks, Golden Stejt, Sakramento, Atlantu, Oklahomu dva puta, Memfis, San Antonio, Nju Orleans i Vašington. Trenutno imaju skor 17-3, dok je Dalas na 13-6.

Maveriksi su derbi lige dobili serijom 17:0 u trećoj deonici, a Dončiću su poenterski pomagali Rajt sa 17 koševa i devet skokova, kao i Porzingis, Pauel i Džekson sa po 15 poena. Ovaj posljednji je svoje ubacio za neverovatnih 15 minuta. "Imali su bolji tempo od nas, nekoliko dobroh akcija im je pomoglo da promjene tok igre u svoju korist", rekao je Džejms posle meča.

Zanimljivo, Džejmes nije bio najefikasniji u redovima Lejkersa. Njegov kolega Dejvis ubacio je 27 poena, pritom je dodao i 10 skokova. Poslije meča, popularni Obrva je jasno stavio do znanja šta njegov tim želi.

"Više nikad ne želimo da izgubimo dvije zaredom", rekao je Dejvis.

Karuso je sa 10 poena jedini još bio dvocifren, a vrijedi pomenuti da je na parketu bio i srpski košarkaš Boban Marjanović koji je za četiri minta zabilježio po dva poena i skoka. Orlando je sa 100:96 savladao Golden Stejt i nanio im 17. poraz u sezoni!

Furnije je sa 32 poena bio najefikasniji, a pratili su ga Ros sa 19 i Fulc i Ajzak sa po 14 poena. Glen Robinson Treći je sa 19 poena bio najbolji u redovima Ratnika.

Paskal je ubacio 17, Burks 15, Bouman 12, a Grin i Kouli-Stajn po 11. S tim da je ovaj posljednji imao i 12 skokova.

Toronto je sa 130:110 slavio protiv Jute na domaćem terenu, uz 35 poena Paskala Siakama.

Van Vlit je imao 21 poen i 11 asistencija, a još šestorica igrača Reptorska su bili dvocifreni - Pauel je ubacio 15, Dejvis i Ibaka po 13, Gasol 11, a Holis-Džeferson i Anunobi po 10.

Konli je sa 20 bio najefikasniji u redovima Jute, Grin je imao 19, Mičel 16, a Gober 12 poena i 11 skokova.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije