Košarka

Dončić napustio igru zbog povrede

Dončić napustio igru zbog povrede
Foto: Instagram / Printscreen | Dončić napustio igru zbog povrede

Luka Dončić je zbog povrede napustio parket u trečoj četvrtini nakon povrede pete, ubacio je 31 poen, a u trenutku kada je morao na klupu, Maveriksi su vodili sa 27 razlike protiv Pelikansa i jedva uspjeli da održe pobjedu, u posljednjoj četvrtini su dali samo 16 poena.

Njujork je slavio protiv Majami, Baret je ubacio 30 poena, Rendl je dodao 23 koša, uz 10 skokova i 6 asistencija. Sada su Niksi sedmi, samo pobjeda manje od Majamija.

Ajo Dosunmu je bio sjajan, izjednačio rekord sezone sa 22 poena, Kobi Vajt dodao 20, Vućević 17, uz 12 skokova. Zaboravljeni Andre Dramond je postigao 15 koševa i uhvatio 11 lopti za manje od 15 minuta. Tako su Bulsi neutralisali loše partije prve dvije zvezde DeRozana i LaVina i na kraju lako pobijedili Šarlot. Dodali su gas poslije poluvremena, Hornetsi nisu mogli da prate. Ovo je i osveta gostima iz Sjeverne Karoline za poraz prošle nedjelje.

Lebron je sve bliži Džabaru, noćas je postigao 26 poena, imao po sedam skokova i asistencija, od prvog mjesta najboljih strijelaca u istoriji lige dijeli ga 63 poena. Lejkersi su slavili protiv Indijane poslije preokreta, izbrisali 14 poena deficita. Sjajna igra Entoni Dejvisa koji je izostavljen sa Ol-Stara, 31 poen, 14 skokova i ključna rampa u finišu. Indijana je imala primjedbi na suđenje, gosti su u posljednjoj četvrtini izveli 16 slobodnih bacanja, Pejsersi nijedno!

Sukob Donovana Mičela i Dilona Bruksa je obilježio meč Kavsa i Memfisa u Ohaju. Zvijezda Klivlenda je dobio udarac u grlo i rekao da je Bruks prljav, nakon što ga je gađao loptom i zaradio isključenje u trećoj četvrtini. Domaćina to nije omelo da pobijedi, Garland je ubacio 32 poena i imao 11 asistencija, "Grizliji" su van forme, sedam poraza u osam mečeva.

U posljednjem meču večeri Baksi su tukli Kliperse, uz 54 poena i 18 skokova Janisa Adetokumba. Za Grka ovo je šesti meč u karijeri u kome je imao 50+. Milvoki je loše igrao na početku, u drugom poluvremenu su gubili i 21 razlike. Ali su uspjeli da se vrate u meč, pripomogao je još uvijek roviti Midlton sa klupe, 16 poena. U finišu tim iz El-Eja je stao, domaći su odigrali odličnu odbranu na Kavaju Leonardu u posljednjem napadu i na kraju minimalno slavili.

Rezultati: 

Indijana - Lejkersi 111:112

Klivlend - Memfis 128:113

Njujork - Majami 106:104

Čikago - Šarlot 114:98

Dalas - Nju Orleans 111:106

Denver - Golden Stejt 134:117

Milvoki - LA Klipers 106:105

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije