Košarka

Dončić podbacio, ali učinio veliku uslugu Jokićevom Denveru

Dončić podbacio, ali učinio veliku uslugu Jokićevom Denveru
Foto: Tanjug/AP | Dončić podbacio, ali učinio veliku uslugu Jokićevom Denveru

Košarkaši Dalas Meveriksa učinili su veliku uslugu Denver Nagetsima za koje igra Nikola Jokić, bez obzira na slabu partiju prve zvijezde Luke Dončića. Dončić je podbacio, ali je Dalas uspio da savlada zahuktalu Minesotu 110:108 i tako direktno pomogne Jokićevom timu u borbi za mjesto koje vodi direktno u plej-of.

Meveriksi su prekinuli seriju Minesote od četiri uzastopne pobjede, a Timbervulvsi su doživjeli tek drugi poraz u posljednjih 12 utakmica.

Teksašani su na svom parketu ispustili prednost od 16 poena i bili blizu da dožive poraz, ali su u neizvjesnoj završnici imali više koncentracije i sreće i došli do trijumfa.

Dončić je podbacio i odigrao veoma lošu utakmicu za svoje standarde, pošto je za 38 minuta na parketu postigao samo 15 poena.

Slovenački košarkaš je šutirao 5/17 iz igre, pogodio samo tri trojke iz 11 pokušaja, a imao je čak i osam izgubljenih lopti. Na kraju, poenima je dodao pet skokova i 10 asistencija.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pauel sa 22 poena, dva manje postigao je Dinvidi (obojica imali po osam uhvaćenih lopti), dok se heroj Bulok zaustavio na 18.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović ni ovoga puta nije dobio šansu od trenera Džejsona Kida.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je spomenut Tauns (22 poena i osam skokova), Edvards ga je pratio sa 19 poena, jednim više od Rasela.

Dalas je peti sa skorom 44-28, sledi Denver sa učinkom 42-30, dok je Minesota sedma sa jednim porazom više od "grumenja" i jasno je da će se do kraja regularnog dijela voditi velika borba za mjesta koja direktno vode u plej-of.

Pobjede su tokom noći još ostvarili Šarlot hornetsi, Los Anđeles lejkersi, Portland trejlblejzersi, Bruklin netsi, Filadelfija seventisiksersi, Čikago bulsi i Hjuston roketsi.

NBA liga - rezultati:

Šarlot hornets - Nju Orleans pelikans 106:103

Klivlend kavalirs - Los Anđeles lejkers 120:131

Detroit pistons - Portland trejlblejzers 115:119

Bruklin nets - Juta džez 114:106

Filadelfija seventisiksers - Majami hit 113:106

Čikago buls - Toronto reptors 113:109

Hjuston rokets - Vašington vizards 115:97

Oklahoma Siti tander - Boston seltiks 123:132

Dalas meveriks - Minesota timbervulvs 110:108

Ovakav ishod mnogo znači Jokićevom Denveru koji se vratio na šestu poziciju koja vodi direktno u plej-of.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije