Košarka

Dončić rekorder Dalasa

Dončić rekorder Dalasa
Foto: N.N. | Dončić rekorder Dalasa

Košarkaši Dalas Meveriksa pobijedili su Nju Orleans Pelikanse na svom parketu poslije produžetka sa 127:123 (112:112), uz 22. tripl-dabl učinak Luke Dončića.

Njime je mladi Slovenac već u drugoj sezoni postao rekorder franšize iz Teksasa u toj kategoriji preskočivši legendarnog Džejsona Kida.

Sjajni bek je duel sa Nju Orleansom okončao uz 30 poena (9/20 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija i tako je najzaslužniji za 38. trijumf Meveriksa u sezoni.

Pored njega, odličnu partiju pružio je Kristaps Porzingis sa 34 poena i 12 skokova, dok je Set Kari ostvario 21 poen.

U redovima Pelikansa, Brendon Ingram imao je 27 poena, Lonzo Bol 25 i 11 skokova, a Zajon Vilijamson 21 poena i 6 skokova.

Poslije izuzetno neizvjesnog i uzbudljivog meča, u kojem nijedna ekipa nije imala dvocifreni plus, gosti su produžetak izborili trojkom Nikoloa Melija na sedam sekundi do kraja.

Dalas je imao šansu da sve reši u posljednjem napadu, ali je Porzingis bio neprecizan. To, ipak, nije omelo Mevse da u dodatnom periodu pruže bolju partiju i na krilima Dončića i Porzingisa slave.

Upravo je letonski centar otklonio sve dileme oko pobijednika poenima sa linije za slobodna bacanja za konačnih 127:123.

Meveriksi imaju skor 38-25, a Pelikansi 26-36.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije