Košarka

Dončić tripl-dablom gurnuo Lejkerse na ivicu eliminacije

Dončić tripl-dablom gurnuo Lejkerse na ivicu eliminacije
Foto: Tanjug/AP | Dončić tripl-dablom gurnuo Lejkerse na ivicu eliminacije

Slovenački košarkaš Luka Dončić upisao je novi tripl-dabl u pobjedi nad Los Anđeles lejkersima i stavio "jezerdžije" u veoma neugodnu situaciju u finišu regularnog dijela sezone. Dončić je predvodio Dalas do trijumfa nad Lejkersima rezultatom 128:110 i gurnuo ih ispod crte koja vodi u plej-in turnir NBA lige.

Luka je od Ol-star vikenda ušao u sjajnu formu i jedan je od najboljih igrača lige, što su na svojoj koži osjetili gosti iz grada anđela.

Dončić tripl-dablom uništio Lejkerse

Već poslije prve četvrtine bilo je jasno da Lejkersi nemaju šanse - Meveriksi su postigli 43 poena u prvih 12 minuta igre i imali skoro 20 poena viška.

U drugom periodu je bilo +30, pa su igrači Frenka Vogela do kraja uspjeli samo da ublaže debakl.

Dončić je na parketu proveo nešto manje od pola sata i za to vrijeme postigao 34 poena (12/23 iz igre, 4/12 trojke), uz po 12 skokova i asistencija. Imao je i po jednu blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu.

Njega je najbolje pratio Bulok sa 17 poena, tri više od Davisa Bertansa.

Na drugoj strani nije bilo Lebrona Džejmsa i u njegovom odsustvu najefikasniji je bio Malik Monk sa 28 poena, dok je Rasel Vestbruk završio sa 25 poena, osam uhvaćenih lopti i šest uspješnih dodavanja.

Dalas je zadržao četvrtu poziciju na Zapadu sa skorom 47-29, a Lejkersi se nalaze u velikom problemu sedam utakmica prije kraja.

Trenutno su na 31 pobjedi i 44 poraza, pa su nakon ovog neuspjeha pali na 11. poziciju koja znači i eliminaciju. Isti učinak ima i desetoplasirani San Antonio, pa će ove dvije ekipe voditi veliku borbu do kraja za deseto mjesto i ulazak u plej-in turnir.

U ostalim mečevima pobjede su ostvarili Milvoki baksi, Čikago bulsi, Bruklin netsi i Los Anđeles klipersi.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije