Košarka

Dragana Domuzin, košarkašica Orlova: Imamo jasne ciljeve ove sezone

Dragana Domuzin, košarkašica Orlova: Imamo jasne ciljeve ove sezone
Foto: N.N. | Dragana Domuzin, košarkašica Orlova: Imamo jasne ciljeve ove sezone

Ženska košarkaška liga BiH trebalo bi da počne narednog vikenda, 3. oktobra. Po mišljenju mnogih, to bi trebalo da bude jedna od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih sezona u posljednjih nekoliko godina.

Veliki broj kvalitetnih košarkašica odlučio je da usljed pandemije virusa korona ostane u BiH, a među njima je Dragana Domuzin (20), najveće ovosezonsko pojačanje ŽKK Orlovi. 

Prošlu sezonu mlada Banjalučanka provela je u španskoj Endesa ligi, gdje je igrala za ekipu Al Kazeres, a nakon što je virus korona napravio pravu pometnju na tržištu, ova talentovana košarkašice odlučila je da se vrati kući, u klub iz kojeg je napravila veliki transfer u Španiju. U toj sezoni za "Orlove" imala je prosjek od 18 poena po meču, kao i 7,6 skokova i 4,4 asistencije.

"Pripreme teku odlično, naporno radimo i treniramo. Zaista, jako sam zadovoljna. Igrali smo nekoliko pripremnih utakmica, kao i naš tradicionalni turnir, kroz koje smo mogli da vidimo šta nam je dobro u igri, kao i na čemu treba da radimo kako bismo podigli igru na još viši nivo. Oduševljena sam energijom i željom za pobjedom, kao i kvalitetom igre koji smo pokazali kroz tih nekoliko utakmica", ističe Domuzinova, koja je već na turniru "Aco - Prle - Milenko" pokazala da će biti veliko pojačenje za tim Dragane Svitlice, kada je bila najbolji strijelac turnira.

"Orlice" će i ove sezone igrati na više frontova, pored bh. takmičenje drugu sezonu zaredom će igrati u regionalnoj WABA ligi, u kojoj će uz RMU Banoviće braniti čast bh. košarke. Naša sagovornica posebno ističe atmosferu koja vlada u ovom banjalučkom kolektivu. 

"Naravno, još tu ima mjesta za napredak, ali najbitnije od svega jeste da je atmosfera u timu sjajna i pozitivna, ostalo ćemo sve zajedno da postignemo. Imamo jasne ciljeve za narednu sezonu i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Iskreno se nadam da će sve biti kako treba i da ova najnovija dešavanja vezana za koronu neće uticati na početak lige", naglasila je potencijalna seniorska reprezentativka BiH. 

Na kraju je poručila da joj je drago što će bh. liga ove sezone biti znatno kvalitetnija u odnosu na prošle.

"Sezona će vjerovatno biti veoma zanimljiva, čvršća i kvalitetnija nego prethodnih godina, što u meni budi još veću želju i motiv za igru i jedva čekam njen start", zaključila je Dragana Domuzin. 

Inače, "Orlovi" novu sezonu u bh. ligi otvaraju utakmicom kod kuće s ekipom Igmana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije