Košarka

Drama u Turskoj: Igokea pala u finišu

Drama u Turskoj: Igokea pala u finišu
Foto: ABA liga | Drama u Turskoj: Igokea pala u finišu

​Košarkaši Igokee poraženi su od Bahčešehira sa 70:67 u 1. kolu FIBA Lige šampiona.

Igokea je gostovala Bahčešehiru na otvaranju Lige šampiona i poslije dosta drame upisala poraz, iako su vodili u većem dijelu meča.

Poslije tvrde prve dionice na semaforu je stajalo 17:13 u korist predstavnika ABA Lige, da bi na poluvremenu bilo 36:28 u njihovu korist.

Domaćin je zaigrao bolje pogotovo zahvaljujući Smitu i Buceleu i uspjeli da smanje razliku pred ulazak u posljednji kvartal, gdje je drama tek nastala.

Na tri i po minuta bilo je 60:60 da bi Kendrik Rej "spakovao" trojku, a Kraford poslije ukradene lopte položio loptu za 65:60. U posljednja tri minuta, Igokea je dala samo jedan koš, a Bahčešehir se rastrčao i ubacio 10.

Ostalo je 35 sekundi prije kraja kada je Mario Makić dobio tehničku grešku, Džamar Smit je najprje realizovao slobodno bacanje, a potom pogodio i šut za tri poena za 69:67.

Tim iz Laktaša nije realizovao napad za eventualno izjednačenje, imao je četiri sekunde da pogdi trojku za produžetke, ali je Kendrik Rej bio neprecizan.

Najefikasniji u ekipu Igokee bio je Dešon Stivens sa 12 i Kendrik Rej sa 8 poena. U pobjedničkom timu Džamar Smit i Džeri Butsel su postigli po 17 poena, dok je Butsel imao i 10 skokova, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije