Košarka

Drugo kolo ABA lige 2: U Mostaru okršaj Zrinjskog i Bosne

Drugo kolo ABA lige 2: U Mostaru okršaj Zrinjskog i Bosne
Foto: Ilustracija | Drugo kolo ABA lige 2: U Mostaru okršaj Zrinjskog i Bosne

Drugo kolo ABA lige 2 donosi okršaj bh. predstavnika u ovom regionalnom takmičenju. Danas će u Mostaru snage odmjeriti Zrinjski i Bosna Royal, a obje ekipe će tražiti prvu pobjedu u ovom takmičenju.

I jedni i drugi su sezonu otvorili porazima, Mostarci su na premijeri poraženi od Splita, dok su "studenti" kod kuće izgubili od Vršca.

U oba tabora vlada optimizam i nada da će na premijeri drugog kola ostvariti prvu pobjedu.

"Dolazi nam jedna jako ozbiljna momčad, to treba biti svima jasno, bez obzira na to što još ne postižu rezultate koji se od njih očekuju. Još uvijek ne djeluju kao ekipa, i mislim da ćemo dati sve od sebe da ovdje nemaju neku prekretnicu. S obzirom na loš start, utakmica im dolazi u vrijeme kad moraju pobijediti. Mi ćemo napraviti sve da pobjeda ostane kod nas", najavio je bh. derbi strateg "plemića" Hrvoje Vlašić.

U sarajevskom timu, koji je za vikend poražen i na startu bh. prvenstva od Širokog, smatraju da su spremni da dođu do prvog trijumfa ove sezone.

"Zrinjski je naš stari rival. Radi se o ekipi koja je imala male izmjene u odnosu na prošlu sezonu, tako da znamo otprilike šta nas očekuje. Mi smo spremni i uradit ćemo sve da ostvarimo prvu pobjedu", kazao je trener Bosne Aleksandar Damjanović.

Utakmica između Zrinjskog i Bosna Royala igra se večeras u dvorani "Bijeli brijeg" sa početkom u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije