Košarka

Durent: Mislio sam da je sve gotovo

Durent: Mislio sam da je sve gotovo
Foto: Facebook/Phoenix Suns | Durent: Mislio sam da je sve gotovo

Zvijezda Finiks Sansa Kevin Durant i dalje igra na vrhunskom nivou i vodi ekipu iz Arizone, za koju nastupa i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić, ali to, prema riječima ovog visokog krila, nije trebalo biti tako.

Sansi su trenutno 6. na Zapadu sa omjerom od 33 pobjede i 22 poraza, ali tome je najviše doprinijelo to što njihovi glavni igrači rijetko kad igraju zajedno na parketu, zbog raznih problema.

Durant se u sezoni 2018-19, dok je još uvijek bio član Golden Stejt Voriorsa, povrijedio u utakmici sa Hjuston Roketsima u polufinalu Zapadne konferencije, a zbog pritiska navijača i saigrača vratio se u finalnoj seriji protiv Toronto Raptorsa.

Tada mu je pukla ahilova tetiva, što je inače povreda koja uništava karijere, a pogotovo u košarci. Jednostavno više ne možete da se krećete kao prije, a kamoli skačete. Durant je o tom iskustvu govorio u jednom podkastu, rekavši da nije bio siguran da će ikad više zaigrati.

''Bilo je zaglušujuće glasno, ali ja sam čuo da je nešto puklo. Čitava mi je karijera prošla pred očima'', rekao je Durant.

A potom je nastavio.

''Sve što sam uradio. Sve o čemu sam razmišljao, svi najdraži trenuci, svi loši momenti. Sve mi je prošlo pred očima i možete me vidjeti kako sjedim i posmatram publiku, prije nego što mi je neko prišao da pomogne. U tom trenutku sam razmišljao: Sra**e, ovo je sad sve gotovo''.

Durant je zbog te povrede propustio cijelu sezonu 2020-21. Ruku na srce, i dalje igra nevjerovatno, ali u godinama nakon te povrede sve više i više izostaje sa utakmica.

Ove sezone je 35-godišnja zvijezda Sansa odigrala 48, na kojima bilježi 28.2 poena, 6.6 skokova i 5.7 asistencija u prosjeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije