Košarka

Durmo: Po trofej na "Grbavicu"

Durmo: Po trofej na "Grbavicu"
Foto: N.N. | Durmo: Po trofej na "Grbavicu"

​Košarkaši Sparsa u nedjelju imaju priliku da osvoje prvu šampionsku titulu u istoriji. Brejkom na "Pecari" i pobjedom 84:80 Sarajlije su došle na prag naslova s obzirom na to da ih još jedna pobjeda dijeli do najvećeg klupskog uspjeha.

Treći finalni susret ponudio je sve što košarka nudi, kvalitetnu utakmicu, punu dvoranu i na kraju pravu dramu. Za vođstvo u seriji 2:1 pobrinuo se najiskusniji košarkaš na terenu Kenan Bajramović. On je u presudnim trenucima preuzeo odgovornost i na kraju trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu izabranicima Marka Trbića. Bajramović je susret završio sa 21 poenom, a dobru pratnju imao je u Ibrahimu Durmi, koji je ubacio 14 koševa. Kod domaćina, Mateo Drežnjak je postigao 19 poena.

"Ne smijemo ni pomisliti da ćemo lako dobiti narednu utakmicu. Nadam se da ćemo biti pametni i utakmicu odvesti kako nama odgovara, te osvojiti titulu. Ovaj uspjeh je produkt dugogodišnjeg rada. Moram reći da je ovo rezultat sistema", izjavio je trener Marko Trbić, dodavši da su Sparsi prava priča, klub samo jednog čovjeka, za razliku od ostalih klubova koji su projekti lokalnih zajednica.

Sparsi, koji su samim plasmanom u finale, baš kao i Široki, ispunili cilj plasmanom u ABA ligu 2, u nedjelju na "Grbavici" imaju priliku da ispišu istoriju.

"I sada očekujemo tešku i tvrdu utakmicu. Široki je ekipa puna energije i najviše poena daju na kontranapad i ako im to smanjimo, pobjeda će nam sigurno doći", istakao je sjajni 22-godišnji Ibrahim Durmo, koji je u četvrtak odigrao i svoju najbolju utakmicu u ovoj seriji.

OKK Spars, koji je ove sezone igrao i plej-of za ABA ligu 2, sada ima priliku da osvajanjem trofeja stavi pečat na izuzetnu sezonu, koja je bila duga i iscrpna (odigrali preko 60 utakmica).

"Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da završimo seriju i trofej dignemo u našoj dvorani. Očekujem i veliku podršku sa tribina, koja će nam mnogo značati", naglasio je Durmo.

Četvrti finalni susret između Sparsa i Širokog igra se u nedjelju u Sarajevu (dvorana na Grbavici) sa početkom u 17 sati, uz direktan prenos na BHT1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije