Košarka

Džanan Musa: Pripadam NBA ligi

Džanan Musa: Pripadam NBA ligi
Foto: N.N. | Džanan Musa: Pripadam NBA ligi

Uprkos tome što bi mu taj 21. juni u Bruklinu mogao promijeniti život, bh. košarkaš Džanan Musa ovogodišnji NBA draft čeka mirno i staloženo.

Nakon vrlo dobre sezone u ABA ligi i Evrokupu, gdje je u oba takmičenja pokupio nagrade za najboljeg mladog igrača, košarkašu Cedevite nagrada je stigla i u vidu odbrane titule šampiona Hrvatske sa Cedevitom. Kaže da još ne osjeća preveliko uzbuđenje što će najvjerovatnije biti izabran u prvoj rundi NBA drafta.

"Iskreno, sa ljudima koji su oko mene pokušavam da živim u trenutku. U prethodnom periodu sam bio fokusiran na završnicu hrvatskog prvenstva sa klubom. Što se NBA drafta tiče, dobijem informacije koje su mi važne. Osjećam da pripadam tu i trud koji ulažem svakodnevno sigurno da može donijeti samo dobre rezultate", kaže za "Nezavisne" devetnaestogodišnji reprezentativac BiH i dodaje:

"Pratim redovno NBA ligu, ne svaku utakmicu, ali kad su one u razumnom terminu, gledam ih. Ono što se može odmah primijetiti jeste da je razlika u odnosnu na evropsku košaru definitivno u fizici i načinu igre, koji je dosta brži."

Od bh. dragulja je jako teško izvući nešto konkretnije kada je u pitanje nastavak njegove karijere, čak vješto krije i prema kojem NBA klubu gaji simpatije. Posljednje informacije govore da su za njega jako zainteresovani Bruklin Netsi, ali on ne otkriva gdje bi volio da ode.

"Smatram da sve ide u dobrom smjeru i na način kako smo planirali. Puno je lijepih gradova i veoma dobrih NBA timova. Ne bih nekog posebno mogao izdvojiti u ovom trenutku", poručuje Musa i dodaje:

"Ako nekog igrača treba izdvojiti iz NBA, mislim da je Kobi Brajant ostavio najjači utisak na mene. Njegova želja za treningom i nadmetanjem je posebna, pa čak i nakon karijere to pokazuje."

Nakon NBA drafta, Musu nekoliko dana kasnije očekuju nove obaveze prema reprezentaciji BiH, koja utakmicama sa Francuskom i Belgijom zaključuje prvi kug kvalifikacija. "Zmajevi" su blizu drugog kruga, koji bi definitivno potvrdili ukoliko bi u "Mejdanu" savladali favorizovanu Francusku.

"Svaka utakmica je važna, s obzirom na to da se svi bodovi prenose. Tu nema manje važne utakmice. Jasno nam je da će Francuzi doći u najjačem mogućem sastavu. Kao i do sada, najvažnije je da budemo pravi, a omjer će pokazati sam teren", zaključio je Džanan Musa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije