Košarka

Džejms odmarao protiv Jokića - Nagetsi razbili Lejkerse

Džejms odmarao protiv Jokića - Nagetsi razbili Lejkerse
Foto: Tanjug/AP | Džejms odmarao protiv Jokića - Nagetsi razbili Lejkerse

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Lejkerse u Los Anđelesu rezultatom 128:104.

Nagetsi su Lejkersima, koji su igrali bez Lebrona Džejmsa prvi put ove sezone, nanijeli treći poraz u nizu, a upisali šestu pobjedu.

Lejkersi su održavali rezultatski priključak sve do sredine treće četvrtine, kada je Denver napravio seriju od 12:0 i došao do dvocifrene prednosti.

Tim iz Kolorada nastavio je da igra odlično i početkom posljednje dionice došao je do ogromnih 105:82, a oporavka za "jezerdžije" nije bilo.

Nikola Jokić odigrao je 27 minuta i za to vrijeme zabilježio 18 poena (5/8), šest skokova i pet asistencija, uz po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Najefikasniji u Nagetsima bio je Pol Milsap sa 21, dok je Geri Heris dodao 19 poena. Vil Barton je imao dabl-dabl od 14 poena i 13 skokova.

Entoni Dejvis je bio nezautavljiv sa 32 poena i 11 skokova, a jedini dvocifreni pored njega Kajl Kuzma sa 16 poena.

Toronto je uspio da odbrani Skotjabank arenu i dođe do pobjede rezultatom 110:107.

Obje ekipe bile su oslabljene neigranjem najboljeg igrača. Domaćinu je falio Paskal Sijakam, a gostima Luka Dončić.

Maveriksi su odlično počeli meč, ušli u dobar ritam i potpuno zaustavili sva oružja kanadske ekipe, te tokom treće četvrtine došli i do ogromnih +30 (85:55).

Iako je od tog trenutka do kraja meča bilo još oko 15 minuta, to je bilo i više nego dovoljno vremena da se Reptorsi vrate.

Šampion NBA lige odigrao je furioznu posljednju četvrtinu, osvojio je sa 47:21 i došao do velike pobjede.

Na korak od tripl-dabla bio je Kajl Lauri sa 32 poena, osam skokova i deset asistencija, a pratili su ga Kris Buše sa 21 i Ronde Holis-Džeferson sa 18 poena. Srpski centar Boban Marjanović odigrao je nešto više od dva minuta i imao jedan poen i dva skoka, uz izgubljenu loptu.

Džejlen Branson je imao 21 poen i devet asistencija, Kristaps Porzingis 19 poena i 12 skokova, Dvajt Pauel 17, a Tim Hardavej 16 poena.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije