Košarka

Džonkel Džons: Možemo pobijediti Švedsku

Džonkel Džons: Možemo pobijediti Švedsku
Foto: FIBA | Džonkel Džons: Možemo pobijediti Švedsku

Džonkel Džons, košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske (67:80) pružila je još jednu fenomenalnu partiju.

Osim što je postigla 29 poena, naturalizovana košarkašica s Bahama postavila je novi rekord evropskih prvenstava u broju skokova na jednom meču (24 skoka). Dosadašnji rekord dijelile su tri igračice sa po 21 skokom.

O tom podvigu popularna "zmajica" Džej Džej kaže.

"Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sad moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u istoriji Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom Evropskom prvenstvu", kaže Džonkel Džons.

Reprezentaciju BiH u subotu očekuje utakmica sa Švedskom u Valenciji. U slučaju pobjede, izabranice selektora Gorana Loje bi se plasirala na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

"Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bi smo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata Svjetskog prvenstva. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički", konstatuje Džonkel Džons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije