Košarka

Džordan deset puta bolji od Brajanta

Džordan deset puta bolji od Brajanta
Džordan deset puta bolji od Brajanta

Nakon što je Kobi Brajant nedavno skinuo Majkla Džordana s trećeg mjesta vječne liste strijelaca NBA lige, zahuktala se rasprava o tome ko je od dvojice živih legendi zaista bolji.

Bivša zvijezda Indijane Redži Miler igrao je protiv obojice, pa je na tu temu rekao:

"Majkl Džordan je na svoj najgori dan 10 puta bolji od Kobija Brajanta na njegov najbolji dan. Ne umanjujem Kobijev kvalitet, i on mi je zadavao probleme, ali 'crnu mačku' bih svaki put izabrao ispred njega. Kobi ima posebnu karijeru. Ne zanima me što neki kažu da je Majklu za te brojke trebalo 15, a Kobiju 18 godina, to je nebitno. Važno je koliko je rada iza tog uspjeha, koliko koševa, koliko kilometara... Čestitam Kobiju, prestigao je svog idola i čovjeka sa šest titula. Njih dvojica su najbolji u istoriji."

Džordan ima titulu više od Brajanta, koji je najavio kraj karijere nakon sljedeće sezone. U tih godinu i po dana može da sruši još koji rekord, ali rasprava o njemu i Džordanu trajaće i dugo nakon što as Lejkersa pridruži nekadašnjoj zvijezdi Čikaga u igračkoj penziji.

Brajant je stigao Džordanovih 32.292 poena na 1.270 utakmica (Džordan je igrao 1.072). Majkl je za 15 godina karijere postizao 30,1 poen po utakmici, a Kobi za 18 godina 25,5 poena po meču. Miler je igrao protiv Brajanta 15 puta, a protiv Džordana čak 49. S obojicom je imao velikih problema tokom karijere. Prije 12 godina potukao se s Brajantom, a gotovo deset godina ranije i s Džordanom.

U nastavku NBA lige Memfis je savladao Golden Stejt sa 105:98 i prekinuo niz od 16 uzastopnih pobjeda "ratnika". Voriorsima je to prvi poraz još od 11. novembra kada su izgubili od aktuelnog šampiona San Antonija. Bez obzira na neuspjeh, Golden Stejt je ove sezone imao najbolji start u klupskoj istoriji pošto je u prethodne 24 utakmice ostvario 21 pobjedu. Najzaslužniji za radost Memfisa bio je kvartet Mark Gasol - Zek Rendolf - Vins Karter - Majk Konli. Sa 24 koša španski reprezentativac Gasol bio je najefikasniji akter susreta. Rendolf i Konli ubacili su po 17, a Karter 16 poena. Na suprotnoj strani, na nivou svog renomea bio je samo Klej Tompson sa 22 koša. Bruklin je izgubio od Majamija sa 91:95, a bh. košarkaš Mirza Teletović za 11 minuta na parketu postigao je pet poena.

Rezultati: Vašington - Minesota 109:95, Bruklin - Majami 91:95, Memfis - Golden Stejt 105:98, Nju Orleans - Juta 119:111, Njujork - Dalas 87:107,

Sakramento - Oklahoma 92:104.

Durent prijeti

Ako neko može da zaprijeti Kobiju Brajantu, odnedavno trećeplasiranom na listi najboljih strijelaca NBA lige svih vremena, onda je to as Oklahome Kevin Durent. Sjajni krilni košarkaš Tandera je u meču protiv Sakramenta postao drugi najmlađi igrač u istoriji najjače lige na svijetu sa više od 15.000 postignutih poena. Durent je do tog broja stigao sa 26 godina i 78 dana, a odigrao je 550 utakmica. Rekord i dalje drži Lebron Džejms, kao najmlađi kojem je to pošlo za rukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije