Košarka

EL najavljuje promjene domaćinstava zbog virusa korona

EL najavljuje promjene domaćinstava zbog virusa korona
Foto: Pixabay/Ilustracija | EL najavljuje promjene domaćinstava zbog virusa korona

Širenje virusa korona odražava se na svijet sporta već deset dana. Brojni mečevi se odlažu, igra se bez prisustva navijača, ATP je odlučio da u potpunosti otkaže masters u Indijan Velsu. Oglasio se ovim povodom i prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu.

U saopštenju koje je objavio Đordi Bertomeu navodi se da je Evroliga posvećena održavanju kalendara takmičenja na snazi, da se sve radi da takmičenje bude, kao i do sada, regularno, ali i da se takođe prate instrukcije koje su dali Svjetska zdravstvena otganizacija i lokalne vlasti.

"Od danas, ovo je stanje na različitim teritorijama. Uzmite u obzir brzinu širenja virusa i promjenu situacije. U skladu s tim, ova informacija može biti promijenjena u narednim danima:

1. Španija - mečevi protiv italijanskih timova koji dolaze iz visokorizičnih regiona (Milano, Venecija, Bolonja) igraće se bez publike.

2. Italija - Svi mečevi igraju se iza zatvorenih vrata do 3. aprila bez obzira na to odakle dolazi gostujući tim.

3. Francuska - Svi mečevi će biti odigrani pred ograničenim brojem navijača, najviše njih 5.000.

4. Izrael - Nije dozvoljeno da se igra protiv timova koji su 14 dana prije dolaska u Izrael putovali u bilo koju od navedenih zemalja: Italija, Španija, Francuska, Njemačka, bez obzira na potencijalnu posebnu dozvolu koju bi mogla da dobije Baskonija. Svi mečevi mogu da se igraju pred najviše 5.000 navijača.

5. Turska - ne mogu da se igraju mečevi s ekipama koje su 14 dana prije dolaska u Tursku putovale u Italiju.

"U skladu sa svim navedenim, pokušali smo da donesemo odluke koje će održati na snazi kalendar i regularnost takmičenja pa će se neke utakmice igrati na neutralnom terenu. U ovom trenutku to se odnosi na mečeve u kojima turski timovi treba da ugoste ekipe iz Italije. Kriterijum pri određivanju novog mjesta odigravanja je jasan - u obzir dolaze mjesta u kojima se već ove sezone igra Evroliga, u dvoranama koje već imaju dozvolu Evrolige i neophodnu tehničku opremljenost kao i nosioca televizijskih prava koji je u mogućnosti da bude producent prenosa ove sezone.

Željeli bismo da se zahvalimo na razumijevanju zbog promjena koje su izazvane nesrećnim okolnostima", navodi se u saopštenju koje je potpisao Bertomeu.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije