Košarka

Egzum MVP kandidat (VIDEO)

Egzum MVP kandidat (VIDEO)
Foto: Twitter | Egzum MVP kandidat

Dante Egzum, košarkaš Partizana, nalazi se na spisku kandidata za najkorisnijeg igrača marta u Evroligi.

Dante Egzum je brzo postao jedan od miljenika crno-bijele publike, a svojim atraktivnim potezima oduševljava iz utakmice u utakmicu.

On je u martu mjesecu bio fantastičan i jedan od ključnih igrača u Partizanovom trku ka plej-ofu sa 13,5 poena u prosjeku odnosno indeksom korisnosti 18,2.

Evroliga ga je zbog toga uvrstila u spisak užih kandidata za MVP nagradu u martu, a izdvojila je još: Vejda Boldvina, Džordana Lojda, Nikolu Mirotića, Šabaza Nejpira i Džanana Musu, piše b92.

"Drugi mjesec u nizu Dante Egzum iz Partizana nalazi se među kandidatima za MVP mjeseca u Evroligi. Australijski plejmejker je prosječno imao 13,5 poena, 4 asistencije i indeks korisnosti 18,2 za šest mečeva u martu čime je pokazao boljitak u odnosu na februar gdje je takođe bio sjajan. Partizan ima 4 pobjede i 2 poraza u martu, a Egzum je bi u slučaju dobijanja MVP nagrade postao drugi Australijanac kome je to pošlo za rukom jer je Aleks Marić to učinio 2009. godine u decembru kao centar Partizana", stoji na sajtu Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije